Rivera, a Sánchez: «Tornarà a pactar amb Torra perquè ja ho ha fet»

Pedro Sánchez (PSOE), Pablo Casado (PP), Pablo Iglesias (Unides Podem) i Albert Rivera (Ciutadans) s'enfronten en el primer debat televisiu

Pablo Casado, Pedro Sánchez, Albert Rivera i Pablo Iglesias, abans del debat a TVE
Pablo Casado, Pedro Sánchez, Albert Rivera i Pablo Iglesias, abans del debat a TVE | RTVE
22 d'abril del 2019
Actualitzat a les 23:11h
La campanya electoral entra aquesta nit en una fase crucial amb el primer dels dos debats previstos entre els quatre candidats a la presidència del govern espanyol: Pedro Sánchez, líder del PSOE que aspira a romandre a la Moncloa; Pablo Casado, president del Partit Popular que afronta el seu primer test electoral a nivell estatal; Pablo Iglesias, al capdavant d'Unides Podem, i Albert Rivera, el candidat de Ciutadans.

El debat té lloc després d'una llarga polèmica entorn la presència o no de Vox en el debat inicialment previst a Atresmedia. Finalment, seran dos els debats, avui a RTVE i demà a Atresmedia, i sense Vox. El debat és moderat pel periodista Xabier Fortes i en els primers minuts ha tingut ja moments d'enfrontament dialèctic. Aquí teniu  intercanvis enginyosos. Us oferim les 25 frases més contundents de la nit. 


- Albert Rivera: "Estem en aquest debat de miracle. El senyor Sánchez i la senyora Rosa María Mateo han intentat que no es fes. La senyora Mateo hauria de dimitir". 

- Pablo Iglesias: "Vull donar les gràcies als treballadors d'aquesta casa per la seva defensa d'aquest mitjà. La televisió pública no pot ser mai més el braç de cap govern".  

- Pedro Sánchez: "Hem intentat conciliar creixement econòmic i justicia social. Ho hem fet amb l'oposició de les dues dretes aquí presents. Fins a 403 ocasions, PP i Ciutadans han bloquejat iniciatives que eren bones per a la gent. Nosaltres apostem per la majoria social i ells pels corruptes".  

- Albert Rivera: "Pedro Sánchez porta al front la paraula indult". 

- Pablo Casado: "Hem creat més de sis milions i mig de llocs de treball. El dia que va guanyar la moció de censura el senyor Sánchez, es creaven 7.900 llocs de treball al dia. Quan va convocar eleccions se'n perdien 6.800 al dia".  

- Pablo Iglesias: "Com es pot permetre que els bancs en aquest país no pagui impost de societats? I que no es demani als bancs el retorn del rescat bancari? Només demanem que es compleixi la Constitució i que s'instauri un sistema fiscal redistributiu".

- Albert Rivera: "Si voten el senyor Sánchez o el senyor Iglesias, que són el mateix, els hi posaran la ma a la butxaca i votaran per una política del passat, per una política bolivariana".  

- Pedro Sánchez: "Hem incrementat fins als 900 euros el salari mínim. ha estat la millor pujada en aquest país, i no només per una qüestió de justícia, sinó també per revertir les enormes retallades que han patit els treballadors".

- Albert Rivera a Pablo Casado: On era vostè quan Montoro pujava els impostos? Era al seu escó votant-los. Ha votat la major pujada de l'IVA i de l'IRPF. Cal canviar les polítiques de Rajoy i Montoro per polítiques realment liberals". 

- Albert Rivera: "Senyor Casado, sap on és el miracle econòmic del PP? A la presó".

- Pablo Iglesias: "Em conformaria amb complir la Constitució. Si la Constitució diu que les pensions s'han d'actualitzar, per què no ho fem? Si parla d'una educació pública, per què no la fem pública i gratuïta en tots els nivells?

- Pablo Casado: "Els que volen trencar Espanya tenen a Sánchez com a candidat. Em fa vergonya veure aquests dies que des d'una presó es proposa donar suport al senyor Sánchez a canvi d'un indult". 

- Pedro Sánchez: "El problema de Catalunya no és la independència, és la convivència. Els líders independentistes, si volen resoldre aquest problema de convivència, han de tornar a la via constitucional i estatutària". 

- Pablo Iglesias: "És clar que Espanya és plurinacional. Si la mateixa Constitució estableix que hi ha nacionalitats. La situació a Catalunya només es resoldrà amb diàleg, diàleg i diàleg". 

- Albert Rivera: "Se'm van saltar les llàgrimes al veure que uns polítics catalans donaven un cop d'estat. A Sánchez no li importa. No li importa reunir-se amb el senyor Torra. Ha arribat al poder amb els separatistes. Em comprometo a defensar la llibertat a tot Espanya, a Altsasu i a Errenteria. Tornarà a pactar amb Torra perquè ja ho ha fet. És una emergència nacional fer-lo fora".