ÀUDIO «Una final de Champions sense 'cucos'»; la píndola des de Madrid

«El debat gravitarà a l’entorn dels absents. Els independentistes i Vox són els 'cucos' d’un i altre bàndol, i si les enquestes es compleixen acabaran decidint la victòria entre blocs»

22 d'abril del 2019

Els dos debats d’aquest dilluns i dimarts són partits de Champions, amb un anada i una tornada classificatòria per a la final. Pedro Sánchez hi arriba amb l’1 a 0 de les enquestes, i està més que temptat de seguir l’estratègia del defensiva del catenaccio. "Ganar, ganar y ganar", però sense especular, sense donar joc, i esperant que arribin els errors del rival. Una estratègia de manual davant dues dretes que surten a per totes i que posen tot el pes a la línia davantera.

Sánchez es trobarà un Casado temerari que ahir va admetre que preferia anar als toros que preparar-se el debat. I també amb un Rivera  perdut a les segones línies de les enquestes que necessita marcar perfil propi per no quedar aigualit al bloc perdedor. I al seu costat Iglesias, que ha desplegat una campanya incomprensiblement de perfil baix i que ho fia tot als qui no volen veure ni amb pintura un govern entre PSOE i Cs.

La paradoxa, però, és que el debat gravitarà a l’entorn dels absents. Els independentistes i Vox són els "cucos" d’un i altre bàndol, i si les enquestes es compleixen acabaran decidint la victòria entre blocs. És tot obra i gràcia d’una Junta Electoral Central que fa com un àrbitre dolent. És a dir, que a cops de xiulet acaba negant l’espectacle de la democràcia.