Violència masclista

Més de 630 casos de violència masclista durant el primer trimestre de 2019 al País Valencià

El Centre de Coordinació d'Emergències ha establert la preemergència en Situació 1 per risc d'inundacions a la localitat i s'ha constituït el Centre de Coordinació Municipal

per Redacció, 21 d'abril de 2019 a les 18:20 |

El 50,6% de les víctimes van patir maltractament físic i gairebé  la majoria, violència psicològica

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha detectat un total de 634 casos de violència de gènere al País Valencià en el primer trimestre del 2019, cosa que suposa un 2,59% del total de dones incloses en el programa per a la detecció de la violència de masclista.


Entre els mesos de gener i març, el personal sanitari dels diferents centres de salut i hospitals valencians ha realitzat el qüestionari per a preveure i detectar possibles casos de violència masclista a 24.513 dones, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

De totes les dones enquestades, s'han detectat 321 casos de maltractament físic –el 50,6%–; 572 casos de maltractament psicològic –el 90,2%–, i 66 casos en els quals també es detecta agressió sexual –el 10,4%. En molts d'aquests se solapen diversos tipus de maltractament en la mateixa dona.

Per demarcacions, el personal sanitari va realitzar el qüestionari a 10.860 dones a Alacant, 1.112 a Castelló i 12.541 a València i s'han detectat 245 casos positius a la demarcació d'Alacant, 60 a la de Castelló i 329 a la de València.

Al gener es van detectar 193 casos a tot el territori després d'un total de 7.218 enquestes. Al febrer van ser 186 els positius registrats després de 8.688 dones garbellades. I al març la xifra va ascendir a 255 casos positius d'un total de 8.607 dones a les quals se'ls va realitzar el qüestionari.


El personal sanitari disposa d'una aplicació informàtica anomenada SIVIO (Sistema d'informació per a la detecció i actuació enfront de la violència de gènere en dones majors de 14 anys), que ja utilitzen més del 90% de professionals sanitaris i que ha millorat el garbellat de casos de violència masclista.

Els professionals disposen a més d'una guia per a l'actuació sanitària davant la violència masclista i una sèrie d'instruccions i recomanacions senzilles per a poder detectar possibles casos a través d'un qüestionari per tal de detectar precoçment un possible maltractament i poder establir un pla d'intervenció individualitzat.

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 5,90€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

 

Participació