Josep Rull, el «poeta» empresonat

El candidat de JxCat a Tarragona manté les essències del discurs des de Soto del Real: metàfores, reminiscències de Kennedy i ganes de donar les gràcies al seu entorn

Josep Rull, des del míting de Reus
Josep Rull, des del míting de Reus | ACN
21 d'abril del 2019
Actualitzat a les 19:18h
Josep Rull va sortir de la presó el 4 de desembre del 2017 i un dels primers missatges que va fer arribar a la candidatura de Junts per Catalunya (JxCat) és que volia participar activament en el comitè de campanya. Al costat de Jordi Turull, company de cel·la a Estremera, van recórrer el país per intentar una remuntada que només les enquestes internes de la candidatura pronosticaven. Rull, en cada míting, insistia en la necessitat que els seus fills no creixessin en un país "on s'empresonen les persones per les seves idees". Una idea que ha repetit aquest diumenge a Reus, on ha fet el primer míting de campanya del 28-A. Ara és el candidat a Tarragona des de Soto del Real, però manté intactes les essències del discurs que ha desplegat en tota la seva carrera.

En cercles convergents, a Rull -no sempre de forma amable- se'l definia com el "poeta", perquè sempre afegia un component líric a les seves intervencions. Des de la mateixa sala on aquests dies s'han fet rodes de premsa al centre penitenciari madrileny -bandera espanyola i foto del rei Felip VI inclosa-, l'exconseller de Territori i Sostenibilitat dedica bona part de la intervenció a parlar de sentiments. De la gratitud que sent per tots aquells que li envien cartes, de com d'agraït està pel suport dels membres de la candidatura i, sobretot, de la seva dona, Meritxell Lluís. "Gràcies per fer créixer els fills", assegura Rull, amb un deix d'emoció a la veu. Ella l'escolta des de primera fila.