PSC i ERC es disputen la victòria a la mateixa plaça de Platja d'Aro

A Platja d'Aro, republicans i socialistes comparteixen parada informativa davant l'Ajuntament i defensen que la crispació de la campanya s'esvaeix en la curta distància

Les parades d'ERC i el PSC a Plataja d'Aro
Les parades d'ERC i el PSC a Plataja d'Aro | ND
21 d'abril del 2019
Actualitzat a les 17:36h
La campanya del 28-A no es lliura només en grans mítings i actes polítics. En paral·lel i lluny dels focus mediàtics, els partits intenten esgarrapar vots a peu de carrer, instal·lant centenars de paradetes arreu del territori. En municipis petits, sovint els espais de cada formació estan situats a prop i en el cas de Platja d'Aro, les carpes del PSC i ERC són al mateix lloc. A la plaça que forma la cruïlla dels carrers Mossèn Cinto i Ciutat de Palol, davant de l'Ajuntament.

Proximitat física, doncs, entre les dues candidatures que, segons l'última enquesta de El Periódico, es disputaran la victòria fins a l'últim moment. 

Aquest diumenge tota l'atenció s'ha centrat en els socialistes, que han rebut la visita de la candidata del PSC, Meritxell Batet. A menys de deu metres, els militants d'ERC s'ho miraven atentament. "Espera, que vaig a buscar la candidata", diu una de les dones de la paradeta. L'alcaldable, Montse Rovira, arriba i assegura que uns i altres estan "ben avinguts". "Als pobles és diferent", assegura.
 
Una rivalitat de menys intensitat però que es reprodueix seguint el mateix guió que la dels grans. "El PSOE acceptarà el referèndum si no hi ha més remei", argumenta, seguint la mateixa línia que Oriol Junqueras. I com es forçarà aquesta situació? Insistint, insistint i insistint, defensa.

Trobada entre alcaldables

El candidat del PSC a l'alcaldia de Platja d'Aro, Maurici Jiménez, que ha acompanyat Batet en la seva visita pel municipi, aprofita per acostar-se a saludar Rovira quan Batet ja ha marxat, després de retreure a ERC que "bloquegi" les "polítiques d'esquerres" del PSOE i d'assegurar que les propostes de referèndum "desvien l'atenció" de les mesures progressistes. 

Igual que ella, Jiménez assegura que hi ha bona sintonia entre les dues formacions a nivell local i que l'entesa és bona.

De seguida, però, surten a relluir les discrepàncies. "No soc partidari de parlar de referèndums quan encara hem de parlar d'autogovern, finançament..." diu, i abans que pugui acabar, l'alcaldable republicana intervé: "Jo amb això no hi estic d'acord, és clar".

Mentrestant, a les paradetes els seus companys de partit continuen repartint propaganda electoral. A la carpa dels republicans, a més, hi ha força demanda de pins amb el llaç groc i de llibres sobre el procés.

Jiménez i Rovira presumeixen del "consens" entre els dos partits a l'Ajuntament. Caldrà veure si un cop passat el 28-A i els hi toqui a ells demanar el vot, la rivalitat passarà per sobre de la cordialitat. Ja se sap que les campanyes no són el millor moment per fer amics.