Junqueras, «el sabio» de Sant Vicenç dels Horts

Tant se val què diguin els rivals o que els altres siguin més agressius, el líder d'ERC demana al seu equip que senti "orgull" pels colors de la samarreta i petonegin l'escut

Oriol Junqueras i Raül Romeva, en directe a Cambrils des de Soto del Real
Oriol Junqueras i Raül Romeva, en directe a Cambrils des de Soto del Real | ACN
21 d'abril del 2019
Actualitzat a les 17:39h
Oriol Junqueras pateix pel seu equip des de la banqueta de Soto del Real. Les enquestes apunten que ERC té el partit ben encarrilat, però queda la recta final decisiva: una segona part d'una setmana de durada en què cal rematar per assegurar el marcador. No n'hi ha prou amb tenir una alineació solvent, ser àgil en el camp i haver demostrat més possessió de pilota. Sense gols, no hi ha victòria.

Conscient de la situació, el líder republicà aboca energies en insuflar moral a l'equip. I, per fer-ho, parafraseja l'entrenador Luis Aragonés -que era conegut com el sabio de Hortaleza- i el seu famós "guanyar i guanyar i guanyar... i tornar a guanyar", pronunciat de forma contundent i sacsejant el puny dret de dalt a baix durant una roda de premsa l'any 2009 per definir de què anava el futbol. Junqueras utilitza ara aquesta proclama per explicar de què va la seva campanya aquest 28 d'abril, però també el 26 de maig. Ho va fer a la roda de premsa del divendres i ho ha tornat a fer aquest diumenge.
 
L'equip segueix fil per randa la consigna de l'entrenador, que no s'ha posat un xandall -no sabem, però, si fora de plànol calçava o no sabatilles- però que sí que fa encàrrecs d'alineació i estratègia cada vegada que els dirigents del partit el visiten a la presó. El primer objectiu era resoldre la descoordinació que va patir el partit a les eleccions del 21-D, quan l'empresonament del míster es va traduir en una desorientació que va acabar amb una decepció electoral: guanyaven a les enquestes però, a l'hora de la veritat, van xutar al pal. 

Junqueras, però, ha donat aquest diumenge les instruccions en directe des de Cambrils per culminar ara el que fa un any i mig no va ser possible. No ha estat fàcil: el rellotge i la tecnologia han fet suar la cansalada a l'equip tècnic. Però finalment, hi ha aparegut amb la seva mà dreta de banqueta, Raül Romeva. "Nosaltres no us veiem, espero que vosaltres sí que ens veieu bé perquè som molt guapos. Bé, alguns diuen que el Raül una mica més. No tothom té sempre prou criteri per valorar la meva guapura", ha dit el líder d'ERC fent broma. No vol guanyar la lliga, sinó també la Champions. Perquè després de les eleccions espanyoles vindrà la segona volta de les europees i les municipals. ​