Sànchez demana ser exigent amb el PSOE sense «quedar atrapats» en la data d'un nou referèndum

El candidat de JxCat, en roda de premsa des de Soto del Real organitzada per l'ACN, crida a la mobilització de l'independentisme i rebutja facilitar un escenari amb govern de l'extrema dreta després del 28-A

Jordi Sànchez, aquest diumenge des de Soto del Real
Jordi Sànchez, aquest diumenge des de Soto del Real | ACN
21 d'abril del 2019
Actualitzat a les 12:31h
Segona roda de premsa de Jordi Sànchez des de Soto del Real en la campanya electoral del 28-A, aquesta vegada organitzada per l'Agència Catalana de Notícies (ACN). El missatge ha estat clar: cal ser exigents amb Pedro Sánchez a l'hora de parlar sobre el referèndum, però sense quedar "atrapats" en la data d'aquesta hipotètica votació. Una votació, per cert, que veu possible perquè el PSOE, en algun moment, haurà "d'assumir" aquesta possibilitat. El candidat de Junts per Catalunya (JxCat) ha apuntat, a banda, que "ningú" pot pensar que poden "facilitar" que Vox "arribi al govern espanyol", donant pistes així sobre què faran si tenen l'opció de fer costat al PSOE davant la possible arribada d'un govern de dreta extrema a l'Estat.

"Si nosaltres som forts, estic segur que ERC, els comuns i part del PSC entraran en la dinàmica de treballar de manera unitària", ha ressaltat el candidat de JxCat. "L'1-O vam ser molts i no ens preguntàvem els uns als altres d'on veníem. A les escoles no ens preguntàvem què votàvem, érem allà per exercir un dret democràtic", ha ressaltat el dirigent nacionalista, que ha admès que en campanya sempre hi ha "disputes i tensions". "Treballarem de costat per trobar el comú denominador", ha ressaltat, perquè l'autodeterminació es defensarà "amb convicció". No arribarà "la setmana vinent", però sí que cal -segons ell- "anar-hi, anar-hi i anar-hi" per defensar-la.

"Està Pedro Sánchez disposat a sacrificar l'estabilitat a Espanya i la democràcia per evitar que els ciutadans de Catalunya ens poguem expressar lliurement?", s'ha preguntat. "Hem de ser forts per tenir el diàleg", ha indicat. Ha apuntat que el dret a l'autodeterminació es pot defensar en el cas de Catalunya, i ha ressaltat que, a banda dels catalans, "ningú" defensarà el referèndum. "Els de l'1-O hem de tornar a votar. La llibertat arribarà per nosaltres i per la gent que està a l'exili", ha resumit. "El referèndum és el gran acord de país i entre tots l'hem de construir", ha recalcat.