Álvarez de Toledo titlla Sánchez d'«anticatalà» per voler pactar amb els qui «han fracturat Catalunya»

La candidata del PP diu que el president espanyol, amb les seves suposades aliances amb els qui volen separar Catalunya d'Espanya, "vol robar als catalans l'Alhambra, el Prado i les coves d'Altamira"

Álvarez de Toledo al Club Nàutic de Salou.
Álvarez de Toledo al Club Nàutic de Salou. | PP
21 d'abril del 2019
Actualitzat a les 18:11h
Cayetana Álvarez de Toledo ha fet campanya aquest diumenge per terres tarragonines, un dels territoris on el Partit Popular es juga un escó. La candidata ha participat en un acte al Club Nàutic de Salou, davant unes 150 persones. Ha reiterat, com ja va fer ahir, que "el PSOE s'ha situat fora del bloc constitucional" i que en aquestes eleccions espanyoles, convé que el PSOE pateixi "una bona revolcada". En un moment donat, ha assegurat que "mai hi ha hagut un president tan anticatalà com Pedro Sánchez". Perquè, ha argumentat, va ser investit pels qui "van fracturar la societat catalana i van provocar la fugida d'empreses". El líder socialista es proposa, ara, "tornar a pactar" amb els independentistes per continuar amb "el paradigma que ens ha dut aquí".    

Pactar amb els independentistes és, segons la candidata del PP, "resignar-se que només hi ha una Catalunya, la xenòfoba". Ha exclamat que "Pedro Sánchez i els seus socis roben a Catalunya". "Roben els jardins de l'Alhambra, el barri de Santa Cruz de Sevilla, la Màlaga de Manuel Alcántara, el romànic palentí, el monestir de Yuste, el Museu del Prado, la Universitat de Salamanca i les coves d'Altamira". "O Sánchez o la igualtat, o Sánchez o la llibertat, o Sánchez o la Constitució", ha clamat la candidata.
 
Ha fet una crida al votants socialistes perquè abandonin el PSOE en aquestes eleccions perquè en aquests moments Pedro Sánchez és "el candidat dels independentistes i de Bildu". Per això, ha dit, aquestes forces estaran representades en el debat de candidats a TVE. El seu representant serà Sánchez. La candidata s'ha posat com a exemple de la gent que ha de tornar al PP després d'haver-s'hi sentit allunyada i s'ha compromès a "no decebre" els qui els tornin a fer confiança.  

Jordi Roca: "El nacionalisme es cura"

La candidata per Barcelona ha estat acompanyada per Alejandro Fernández, el líder dels populars catalans, i Jordi Roca, el cap de llista per Tarragona, qui ha saludat els presents amb l'expressió: "Tabarnesos de Catalunya, catalans de Tabàrnia". Roca ha afirmat que "el nacionalisme es cura". "Es cura amb concòrdia", ha aclarit. 
Alejandro Fernández ha elogiat Pablo Casado i Álvarez de Toledo per "no deixar sols" els "catalans que se senten espanyols". Ha afirmat que el constitucionalisme català s'ha sentit desanimat en alguns moments per la "indiferència de les elits madrilenyes" per la seva sort. Ha dit que tant Casado com la candidata per Barcelona mai els han demanat que pactessin amb "els Duran Lleida de torn".

Fernández ha escomès contra Ciutadans, la direcció dels quals opten per la "frivolitat i el famoseo" i té uns dirigents que s'han anat tots a Madrid, des de Villegas, Girauta a Arrimadas. Ha atacat també Vox per insultar el seu partit i "anomenar covard el partit de Miguel Ángel Blanco", una frase que ha estat molt aplaudida. Avui, el líder dels populars catalans ha rebut una floreta d'Álvarez de Toledo, que li ha desitjat que pugui ser un dia president de la Generalitat.