JxCat situa les eleccions espanyoles com un «plebiscit» entre l'1-O i el 155

Míriam Nogueras reclama, en un míting a Puigcerdà, "omplir les urnes de Carles Puigdemont"; Jordi Sànchez situa la candidatura com el "vot més efectiu" per ser "decisius" a Madrid

Míting de Junts per Catalunya a Puigcerdà
Míting de Junts per Catalunya a Puigcerdà | Laura Gómez / Junts per Catalunya
20 d'abril del 2019
Actualitzat a les 21:18h
Encara sota la influència de les paraules de Jordi Turull des de Soto del Real i emeses en directe en el míting de Junts per Catalunya (JxCat) a La Seu d'Urgell, la comitiva de la candidatura s'ha desplaçat cap a Puigcerdà. Els protagonistes han estat Míriam Nogueras número dos per Barcelona; Jaume Alonso-Cuevillas, cap de cartell per Girona; i el candidat al Congrés dels Diputats, Jordi Sànchez, que ha intervingut a través d'una carta. La missiva de Sànchez l'ha llegit Nogueras, una de les oradores més vehements de la llista i que ha situat el 28-A com un "plebiscit" entre l'1-O i el 155. També ha indicat que cal "omplir les urnes de Carles Puigdemont", a qui l'Estat vol "abatre"

"Els mitjans de comunicació no són gaire amics de JxCat", ha carregat Nogueras, que després ha especificat que es referia al "radar" dels mitjans espanyols. "Qui ha posat Espanya a la mateixa alçada que Turquia ha estat Europa", ha indicat sobre la situació dels presos, al mateix temps que s'allunyava de l'etiqueta de "radical". "Això és un plebiscit entre l'1-O i el 155", ha remarcat la dirigent independentista, que per primera vegada ha estat presentada com a vicepresidenta del PDECat.

Abans, en la lectura de la missiva de Sànchez, ha pronunciat aquestes paraules: "No ens podem quedar a casa el proper 28-A. Cal anar a votar massivament com l'1-O i el 21-D. Persistim, resistim, perquè estem giuanyant. És temps de continuar sent lleials a l'autodetermomnació de Catalunya. Aneu a votar, feu-ho pels qui som a la presó, feu-ho per Catalunya. El vostre vot és el més efectiu per nosaltres. Omplim les urnes de JxCat i siguem decisius". Sànchez farà una roda de premsa des de Soto del Real organitzada per l'Agència Catalana de Notícies (ACN).