Batet evita (de nou) tancar la porta a un pacte amb Ciutadans

La candidata del PSC insisteix que l'objectiu del PSOE és governar en solitari per evitar que l'estat espanyol vagi "40 anys enrere"

Batet, a l'autobús de campanya del PSC
Batet, a l'autobús de campanya del PSC | ACN
20 d'abril del 2019
Actualitzat a les 18:56h
En el novè dia de campanya del 28-A, la cap de llista del PSC, Meritxell Batet, ha evitat un cop més tancar la porta a un pacte entre PSOE i Ciutadans després de les eleccions. Ho ha fet en una atenció als mitjans al Poble Espanyol de Barcelona, precisament després que el candidat d'Unides Podem, Pablo Iglesias, demanés el vot per garantir un govern d'esquerres. 

Iglesias ha assegurat que els socialistes rebran "pressions" per arribar a un pacte amb Ciutadans si els diputats de PSOE i el partit taronja sumen prou. Com a resposta, Batet s'ha limitat a insistir que els socialistes aspiren a governar sols per impulsar mesures progressistes i evitar que l'estat espanyol vagi "40 anys enrere". Per això ha demanat una "victòria sòlida" del PSOE el 28-A i evitar així la possibilitat que PP, Cs i Vox sumin per fer govern.

En la mateixa línia s'ha expressat l'alcaldable del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, que ha fet una crida permetin un govern d'esquerres i votin els socialistes, sense "intermediaris", en al·lusió al partit d'Iglesias

El PP, "fora de la Constitució"

Batet també ha respost la crítica de la candidata del PP per Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo, que aquest dissabte ha acusat el PSOE d'estar fora del "bloc constitucional" i buscar el suport dels partits independentistes i Podem. "Els únics que estan fora de la Constitució són el PP i Cayetana", ha replicat la ministra de Política Territorial, que acusa el PP de no defensa la igualtat entre homes i dones i d'apostar per un 155 perpetu no previst a la Carta Magna.

També hi ha hagut temps perquè la ministra instés Inés Arrimadas a exposar el projecte polític de Ciutadans. Batet també ha demanat a la candidata de Ciutadans que "deixi d'escampar falsedats", després que aquesta hagi assegurat que Sánchez vol donar als "independentistes" les competències de Justícia. 

Paquet de mesures pes als joves

Batet també ha desgranat aquest dissabte el paquet de polítiques de Joventut que el PSOE recull al seu programa. Entre altres, una llei estatal de joventut, una llei de persones becàries, un increment dels pressupostos per a beques i un pla contra l'abandonament dels estudis.

També un pla per a l'emancipació juvenil, que Batet ha avançat que es vol vincular a l'últim decret llei en matèria d'habitatge aprovat pel govern de Sánchez.