Turull reivindica l'1-O i reclama enviar un missatge «a l'Estat i al món» el 28-A

El candidat de JxCat per Lleida intervé per primera vegada en un míting des de Soto del Real i demana "no pensar en càlculs" de cara a l'endemà de les eleccions espanyoles

Jordi Turull, aquest dissabte en el míting de JxCat a La Seu d'Urgell
Jordi Turull, aquest dissabte en el míting de JxCat a La Seu d'Urgell | Laura Gómez / Junts per Catalunya
20 d'abril del 2019
Actualitzat a les 20:19h
Primer míting de Jordi Turull, candidat de Junts per Catalunya (JxCat) a la demarcació de Lleida a les eleccions espanyoles del 28-A, des de Soto del Real. L'exconseller de la Presidència ha rebut l'autorització de la Junta Electoral Central (JEC) pocs minuts abans que comencés el míting de JxCat a Lleida, i Turull hi ha aparegut per reivindicar la unitat que va fer possible l'1-O. "Hem superat moments molt difícils perquè hem anat a l'una", ha destacat el dirigent independentista, visiblement emocionat. Hi ha una oportunitat el 28-A, ha indicat, d'enviar un "missatge molt clar a l'Estat i al món" per "reforçar la legitimitat democràtica" de l'1-O i del 21-D, les últimes eleccions catalanes.

"I, fent això, enviem el clam que la solució ha de venir des del diàleg, des de la política i que s'ha de conformar a les urnes. En cap cas la solució ha de venir dels tribunals, de les presons o de la retallada de drets fonamentals. No ens distraiem en l'endemà del 28-A, ara necessitem el màxim de forces de cara al món", ha resumit l'exconseller de la Presidència. "Només depenem de nosaltres, ha subratllat, tot citant Muriel Casals. "El dia de les eleccions nosaltres som la nostra força. Si pensem en càlculs i ens distraiem del que és fonamental, que és omplir les urnes, poca cosa podem fer", ha considerat.

"Presentar-me és la millor manera de demostrar que són més fortes les conviccions que les injustícies d'aquest Estat. Per això em fa tanta il·lusió, i per això vull posar el màxim coratge en aquestes eleccions", ha insistit, al mateix temps que situava JxCat com "la gent que posa per davant els interessos del país que no pas el del partit". "Som la unitat, la transversalitat i la determinació. Això és el que fa avançar les societats", ha destacat el dirigent independentista, que ha reivindicat l'1-O.