Ajuntament, Govern i Estat ultimen un pla per fer fora els manters del port de Barcelona

El consistori barceloní vol reproduir el model de coordinació policial que ja s'aplica a l'estació de plaça de Catalunya

Manters al front marítim
Manters al front marítim | Janira Planes
19 d'abril del 2019
Actualitzat a les 19:17h
Primer va ser l'estació de la plaça de Catalunya i el següent escenari serà el port. L'Ajuntament de Barcelona té l'objectiu d'evitar la presència de venedors ambulant al front marítim de la ciutat i ja ultima un pla conjunt amb el Govern, el port i l'estat -responsable de la policia portuària- per començar a desplegar-lo, tal com ha avançat TV3 i ha pogut confirmar NacióDigital.

Fonts municipals asseguren que totes les parts han mantingut reunions en els darrers dies per definir com i quan els cossos de seguretat intervindran per evitar la presència de manters al port i defensen la mesura pel "bon resultat" que ha tingut la coordinació policial a plaça Catalunya. 

A l'estació, l'Ajuntament ha impulsat un pla que preveu evitar la venda ambulant amb la saturació de l'espai. És a dir, fent que els agents se situïn als llocs on els manters acostumen a vendre els seus articles i fer impossible així que puguin desplegar la manta.

El dispositiu es va aplicar per primera vegada el 18 de febrer i el comissionat de Seguretat de l'Ajuntament, Amadeu Recasens, va deixar clar que la nova forma d'operar no implicava que la policia desallotgés els manters del subsòl de la plaça Catalunya quan fos necessari.

Els manters, a través del Sindicat de Venedors ambulants, han criticat reiteradament que l'Ajuntament opti per la via repressiva i argumenten que això no acabarà amb la venda ambulant. Un dels seus portaveus, Lamine Sarr, hi ha insistit aquest divendres a TV3: "Alguns estan jugant per guanyar vots. És per això que volen fer fora els manters. Però per acabar amb la venda ambulant cal buscar solucions positives".
Arxivat a