VÍDEO Un dia en la campanya socialista del «si tu no hi vas, ve el tripartit de dretes»

NacióDigital segueix la caravana del 28-A de la candidata del PSC al Congrés, Meritxell Batet

Batet i Sánchez en un acte electoral
Batet i Sánchez en un acte electoral | ND
19 d'abril del 2019
Actualitzat a les 21:06h

Autobús, míting, autobús. La rutina de les campanyes es repeteix camí del 28-A. El bus del PSC, de moment, va en primera posició i la consigna dels socialistes és clara: evitar sobresalts a la carretera que permetin l'avançament a algun dels perseguidors. NacióDigital segueix la campanya sobre el terreny i ha pogut viure com són els instants previs de Batet abans d'un acte polític.

L'amenaça de l'extrema dreta i la "pinça" que, segons assegura, van fer els independentistes amb PP i Ciutadans per tombar el govern de Pedro Sánchez són els missatges habituals de Batet aquests dies. Les campanyes, però, són com la gira d'una estrella del rock i, per tant, és obligat que el cap de cartell faci una referència elogiosa del lloc que visita.

Al territori, manen els alcaldes

La proximitat de les eleccions municipals fa que els alcaldes o alcaldables facin mans i mànigues per intentar que els candidats al Congrés vagin al seu municipi. Un cop allà, poden presumir d'haver portat un cap de llista davant dels veïns i el càrrec de ministra de Batet encara dona més prestigi a la gesta.

Un prestigi explotat per Collboni a Barcelona i que l'han sabut jugar a favor seu l'aspirant a alcaldessa de Cunit, Dolors Carrera, l'alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, o el de Sant Joan Despí, Antoni Poveda.

Les imatges que acompanyen aquest article corresponen a l'acte que el PSC va organitzar al municipi del Baix Llobregat, feu socialista. "Als pobles es fa el que diuen els alcaldes", diuen els acompanyants de Batet, abans que la ministra es reuneix breument amb Poveda per acabar de polir els detalls de l'acte. 

És l'alcalde que obre el míting, reivindicant el paper dels municipis en la Catalunya del "desgovern" de Torra. La presència de Batet fa d'amplificador de les reivindicacions pròpies, una oportunitat impagable a un mes de les municipals.

Setmana Santa i Barça

El guió d'aquests dies no dista gaire del d'altres campanyes però hi ha dos factors que la fan atípica. El primer és que coincideix amb la Setmana Santa, període de vacances per a  molts dels votants.

El segon és que els candidats han hagut de competir amb el rival més omnipresent: el futbol. La tornada dels quarts de final de la Champions va generar dubtes sobre quants ciutadans s'haurien assabentat de les paraules de Batet al míting de Sant Joan Despí. Una reflexió que va provocar que, un cop acabada la feina, el Barça-Manchester United fos present a l'autobús de campanya del PSC. Si no pots lluitar contra el futbol, uneix-t'hi.