Batet titlla de «poc creïbles» les paraules de Junqueras

La candidata del PSC el 28-A considera que la negativa d'ERC als pressupostos de Pedro Sánchez desacredita el discurs dels republicans

Batet ha atès els mitjans a Cunit
Batet ha atès els mitjans a Cunit | PSC
19 d'abril del 2019
Actualitzat a les 12:36h
La cap de llista del PSC al Congrés, Meritxell Batet, ha volgut desacreditar les declaracions que el líder d'ERC, Oriol Junqueras, ha fet en una roda de premsa des de la presó de Soto del Real. Junqueras ha assegurat que els republicans no facilitaran "ni per acció ni per omissió un govern d'extrema dreta" i la candidata socialista ha considerat "poc creïbles" les seves paraules, en una atenció als mitjans a Cunit.

Per Batet, ERC viu en una "contradicció". "Volen impedir un govern de dretes però van fer caure un govern d'esquerres", ha dit en referència a la negativa dels republicans de donar llum verda als pressupostos de Pedro Sánchez. "Van sumar el seu vot al dels partits de dretes provocant unes eleccions", ha afegit, per rematar que "els fets desmenteixen les paraules d'ERC".

La ministra de Política Territorial ha demanat preguntar a ERC quin és el seu objectiu a l'hora d'anar al Congrés. "Si van a bloquejar, a impedir polítiques d'esquerres i a fer pinça amb la dreta, això no és bo per als ciutadans", ha defensat. 

Batet ha evitat valorar la predicció de Junqueras, qualificant el referèndum d'"inevitable", després que ahir el president espanyol, Pedro Sánchez, enterrés les esperances de l'independentisme més possibilista, amb el seu contundent "mai és mai" des de Badalona.

Més pressupostos per a les polítiques de dependència

En canvi, sí que ha recriminat als republicans que no donessin suport al projecte de pressupostos del PSOE i ha posat l'accent en els projectes "socials" que van quedar en un calaix.

La candidata s'ha volgut centrar aquest divendres en les polítiques de dependència, assegurant que la seva proposta de comptes preveia augmentar les partides en aquest àmbit un 60%. "S'haurien aprovat si no fos per la pinça entre independentistes i la dreta", ha etzibat de nou.

Batet no només ha criticat l'acció dels independentistes al Congrés sinó també al Govern. "A Catalunya, una de cada tres persones dependents està en llista d'espera, un total de 73.000 persones", ha assegurat.

Conscient que les enquestes li són favorables, Batet ha mantingut el seu to pla, lluny de la duresa mostrada aquest dijous per Sánchez. El president espanyol ja es va encarregar d'amanir de contundència la campanya dels socialistes catalans i ara la ministra només s'ha de preocupar de no cometre cap error.