Álvarez de Toledo posa al mateix sac els presos polítics que els «corruptes i violadors»

La candidata del PP considera "intolerable" les rodes de premsa a la presó i ho atribueix a una "democràcia estúpida"

Álvarez de Toledo avui a la seu de l'agència Efe.
Álvarez de Toledo avui a la seu de l'agència Efe. | ACN
19 d'abril del 2019
Actualitzat a les 16:44h
"Pedro Sánchez és el candidat dels colpistes", ha sentenciat Cayetana Álvarez de Toledo, candidata del PP a Barcelona a la seu de l'agència Efe, després d'escoltar les declaracions d'Oriol Junqueras des de Soto del Real. La voluntat del líder d'ERC a barrar el pas a un bloc de dretes és "l'enèsima demostració" del fet que el líder socialista és el candidat dels "separatistes". Álvarez de Toledo ha criticat durament que "es permetin rodes de premsa a la presó", cosa que ha titllat d'"intolerable" i un "escàndol". Una cosa, ha dit, és que la democràcia espanyola no sigui "una democràcia militant" i una altra és que sigui una "democràcia estúpida".

"Es tracta els presos independentistes com si fossin de primera categoria" i s'ha preguntat en què són millors que "corruptes o violadors". Sobre Oriol Junqueras, ha afirmat que "es comporta com una figura beatíçifica" quan, en realitat, va ser un dels responsables del "cop d'estat". 
   
Ha subratllat la seva idea que a Catalunya hi ha "una esquerra constitucionalista" que no se sent representada pel PSC, que, segons ella, "ha renunciat a la igualtat". La candidata del PP ha fet una crida a eixamplar del constitucionalisme entorn el PP perquè entorn del partit s'hi congreguin "els ciutadans lliures i iguals". Un objectiu a assolir, ha dit, és fer que "el constitucionalisme sigui rendible ja que fins ara només ho ha estat ser nacionalista". 

Álvarez de Toledo ha afirmat que el PP no és només el partit de la llibertat, sinó també de la igualtat, enfront el "projecte d'estrangeria" que representa l'independentisme, que aspira a convertir una part dels veïns en estrangers. Ha criticat de nou Inés Arrimadas per haver renunciat a la investidura després del 21-D i ha insistit en la urgència d'"eixamplar el constitucionalisme".

"Vox és nacionalista"

Preguntada sobre si es considerava "nacionalista", Álvarez de Toledo ho ha rebutjat de forma categòrica i ha assegurat: "No ho soc i no ho seré mai". En canvi, sí que ha qualificat de "nacionalista" a Vox, quan li han preguntat sobre possibles pactes amb el partit ultra i la possibilitat que el el PP hi acabi pactant. La candidata no s'ha posicionat de manera clara respecte a una aliança amb el partit de Santiago Abascal i ha deixat obert un flanc a la contradicció.  

"La importància de ser llengua comuna"

Ha explicat que la primera mesura d'un govern presidit per Pablo Casado seria "garantir l'exercici ple de la democràcia a Catalunya" i enfortir tot allò que és comú. Ha destacat la importància del que és "comú", com és el cas de la llengua castellana: "No és important que sigui el castellà o un altre, l'important és que sigui llengua comuna, la koiné". Ha rebutjat que hi hagi "competència entre llengües" i ha assegurat que hi ha un "malentès" sobre el paper de l'Estat respecte a les llengües, ja que ha estat "integrador" al màxim. Espanya ha estat "generosa", ha dit, fins al punt de "permetre rodes de premsa a la presó", tornant així a l'argument inicial de la seva intervenció.