Sànchez, des de Soto del Real: «Nosaltres no tenim línies vermelles»

En la roda de premsa organitzada per l'Agència EFE, el candidat de JxCat confia que el PSOE acabarà assumint el referèndum per "responsabilitat històrica"

Laura Borràs, durant el míting a Manresa amb la imatge de Jordi Sànchez projectada al darrere
Laura Borràs, durant el míting a Manresa amb la imatge de Jordi Sànchez projectada al darrere | Julio Díaz / Junts per Catalunya
18 d'abril del 2019
Actualitzat a les 14:00h

Primera roda de premsa de Jordi Sànchez des de Soto del Real des que va entrar a la presó ja fa 549 dies. El candidat de Junts per Catalunya (JxCat), amb americana blava, camisa blanca i llaç groc a la solapa, ha volgut fer una intervenció inicial detallada. "Tinc el convenciment que només treballant des dels valors de la democràcia i la voluntat d'exercir del dret a l'autodeterminació és el que m'ha fet presentar a les eleccions. Sóc innocent. Res del que s'està veient en aquest judici pot justificar la presó", ha remarcat, al mateix temps que destacava que no tenen "línies vermelles".

Preguntat per la campanya, ha insistit que el dubte és qui tindrà la força per negociar amb el PSOE després de les eleccions. "És la qüestió principal: com condicionem Pedro Sánchez en la propera legislatura. Aquí és on la veu de JxCat és determinant. Tenim voluntat de treballar una solució, ho volem fer des de la màxima transparència i lleialtat. Que algú pretengui que els problemes se solucionin fora de les urnes, fora d'un referèndum, és equivocar la solució. Hi serem amb voluntat de liderar el diàleg i trobar solucions, sent lleials a la voluntat de 2,3 milions de persones en l'1-O", ha apuntat.