VÍDEO EN DIRECTE Segueix la primera roda de premsa de Jordi Sànchez des de la presó

El candidat de JxCat ha estat autoritzat per la junta electoral per respondre per via telemàtica a les preguntes dels periodistes

Laura Borràs, durant el míting a Manresa amb la imatge de Jordi Sànchez projectada al darrere
Laura Borràs, durant el míting a Manresa amb la imatge de Jordi Sànchez projectada al darrere | Julio Díaz / Junts per Catalunya
18 d'abril del 2019
Actualitzat a les 12:00h

Jordi Sànchez apareix aquest dijous per primera vegada en directe davant dels mitjans des de la presó. Així ho va resoldre ahir a última hora la Junta Electoral Central (JEC), que ha autoritzat dues rodes de premsa del candidat de Junts per Catalunya (JxCat) des de la presó. La primera se celebra avui mateix a partir de les 11.30 i fins a la una del migdia i està organitzada per l'Agència EFE, mentre que la segona serà diumenge i a càrrec de l'Agència Catalana de Notícies (ACN). Sànchez porta un any i mig privat de llibertat i, des del 12 de febrer, es desplaça cada setmana al Tribunal Suprem pel judici de l'1-O.

JxCat va fer arribar la petició dimarts al vespre, després que la JEC autoritzés el candidat d'ERC, Oriol Junqueras, a comparèixer divendres des de Soto del Real en la roda de premsa organitzada per l'ACN. Sànchez porta empresonat des del 16 d'octubre del 2017 i, malgrat haver concedit entrevistes per escrit, no ha pogut respondre en directe preguntes dels periodistes des que la jutge Carmen Lamela el va privar de llibertat. Al Suprem s'enfronta a 17 anys de presó per un presumpte delicte de rebel·lió.

La Junta va considerar que malgrat l'informe en contra d'Institucions Penitenciàries –que igual que en el cas de Junqueras demanava que no es permetés la roda premsa perquè "afectaria negativament el funcionament del centre penitenciari"- no hi ha prou motius que impedeixin l'autorització del contacte informatiu. Per això ordena que es permeti fer, tot i que estableix que no s'allargui més enllà de la una del migdia, quan s'inicia el repartiment del dinar al centre penitenciari madrileny, on hi ha tots els presos polítics homes reclusos.