La Junta Electoral autoritza Junqueras i Romeva a fer mítings des de la presó

Podran participar per videoconferència des de Soto del Real a l'acte de campanya d'ERC del diumenge a Cambrils i a entrevistes el dilluns

Oriol Junqueras i Raül Romeva, al banc dels acusats
Oriol Junqueras i Raül Romeva, al banc dels acusats | Pool EFE
17 d'abril del 2019
Actualitzat a les 23:44h
La nova bateria d'autoritzacions de la Junta Electoral Central sacseja la campanya de les eleccions del 28 d'abril. Oriol Junqueras i Raül Romeva podran fer mítings des de la presó de Soto del Real a través de videoconferència, amb la qual cosa podran participar en directe al míting previst el pròxim diumenge a Cambrils i en entrevistes previstes el dilluns.

Com ja va passar amb la roda de premsa a l'ACN autoritzada pel pròxim divendres, el tribunal electoral argument que no hi ha motius suficients per impedir la participació dels empresonats perquè es tracta d'actes o mítings que ni alteren el transcurs del judici al Tribunal Suprem ni la vida a la presó. Aquest aval a la participació de Junqueras i Romeva a mítings se suma també al permís que ha donat la Junta Electoral perquè Jordi Sànchez pugui fer dues rodes de premsa des de la presó. La primera, aquest dijous al matí a l'agència EFE; i la segona, diumenge a l'ACN. 

La decisió de la Junta Electoral obre una nova perspectiva tant per a ERC com per a Junts per Catalunya, que fins ara han estat fent campanya sense la participació dels seus principals candidats, que estan sent jutjats per la causa de l'1-O al Tribunal Suprem.