L'esperança de Collboni es diu Pedro Sánchez

L'alcaldable de Barcelona espera que els previsibles bons resultats del PSOE el 28-A impulsin la seva candidatura i s'incrusta en la campanya de Batet

Batet i Collboni a Sant Andreu
Batet i Collboni a Sant Andreu | ND
17 d'abril del 2019
Actualitzat a les 21:49h
El candidat del PSC a l'alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, es fregava les mans quan, al novembre, el ministre José Luis Ábalos no descartava un superdiumenge electoral el 26 de maig, fent coincidir les eleccions espanyoles amb les municipals. L'alcaldable sap que el bon moment del PSOE juga a favor seu i confia que uns bons resultats dels socialistes espanyols el 28-A impulsin la seva candidatura. Un cop descartat el superdiumenge, li toca confiar que el mes de marge entre uns comicis i altres no apagui l'efervescència socialista.

Per evitar-ho, des del 10 d'abril, Collboni ja ha participat en quatre actes de precampanya i campanya i està previst que en prengui part de tres més durant la propera setmana i mitja. Aquest dimecres ha acompanyat la candidata del PSOE al Congrés, Meritxell Batet, en un passeig pel districte barceloní de Sant Andreu.
Ell, conjuntament amb la regidora socialista Carmen Andrés, exercien d'amfitrions però l'estrella de la festa era Batet. No cada dia es poden visitar comerciants de la ciutat entrant al seu negoci de bracet d'una ministra.

A l'hora d'atendre els mitjans, Collboni tampoc ha deixat perdre l'oportunitat de compartir protagonisme amb Batet. Un cop fetes totes les preguntes en català i castellà, l'alcaldable ha intervingut per criticar els comuns, a qui considera que els hi ha "caigut la careta" per reivindicar-se com una opció per a "l'independentisme assenyat". 

"Ara veiem per què Colau va trencar un govern d’esquerres a Barcelona per apropar-se a l’independentisme", ha etzibat. Els deures, ja estaven fets: entrar en campanya de les espanyoles, confrontar-se amb un dels principals contrincants del partit i, de retruc, picar-li el crostó a l'alcaldessa.

Recuperar els 100.000 vots perduts

El 2007 el PSC va rebre 182.104 vots a les eleccions municipals de Barcelona i va obtenir 14 regidors. Des de llavors el partit no ha parat de perdre suports, deixant pel camí 50.000 vots el 2011 i recollint-ne només 67.380 en els darrers comicis.

En una precampanya polaritzada entre Barcelona en Comú i ERC, Collboni aspira a treure el cap anant a remolc de Pedro Sánchez. El president espanyol és la seva millor esperança i la campanya del 28-A és el millor moment per treure'n rèdit.