Batet acusa Álvarez de Toledo de «negacionista» de la violència masclista

La candidata del PSC al Congrés promet una reforma del codi penal en què el consentiment sigui “clau” en els delictes sexuals

Batet aquest dimecres a Sant Andreu
Batet aquest dimecres a Sant Andreu | ND
17 d'abril del 2019
Actualitzat a les 19:44h
La intervenció de la candidata del PP al Congrés per Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo, en el debat electoral de TVE d’aquest dimarts continua aixecant polseguera. Aquest dimecres, la candidata del PSC el 28-A, Meritxell Batet, ha carregat contra la popular i l’ha acusat de tenir “actituds negacionistes” envers la violència de gènere i de “banalitzar la inseguretat que pateixen les dones", en una atenció als mitjans al districte de Sant Andreu de Barcelona.

Batet ha aprofitat per defensar les polítiques en matèria d’igualtat que ha tirat endavant el govern del PSOE durant aquesta legislatura, com l’equiparació del permís de paternitat al de maternitat. També ha argumentat que l’increment del Salari Mínim Interprofessional ha contribuït positivament en “l’ocupació femenina” i ha recordat l’obligació de les empreses de més de 50 treballadors de fer plans d’igualtat, així com la recuperació de la cotització de les cuidadores no professionals.

Legislar el consentiment

Pel que fa a l’escenari postelectoral, Batet s’ha compromès a tirar endavant una reforma del codi penal per garantir que el consentiment sigui “clau” a l’hora d’avaluar els delictes sexuals.
Una mesura que aniria acompanyada del desplegament del pacte d’estat contra la violència de gènere. “El 28-A ens juguem l’oferiment d’una igualtat real a les dones que es continuen sentint insegures”, ha afirmat la candidata.

Collboni , contra els comuns

Després que aquest dimarts Batet retraiés als comuns haver escollit ser “el vot útil de l’independentisme, aquest dimecres l’alcaldable del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, ha valorat que a la candidatura de Jaume Asens li ha “caigut la careta”.

“Ara veiem per què Colau va trencar un govern d’esquerres  a Barcelona per apropar-se a l’independentisme”, ha conclòs.