ÀUDIO «Cayetana cau a la marmita de Sánchez»; la píndola des de Madrid

«PP i Cs aniran al debat sense l’amic 'friki' que els retrata, però està per veure si seran capaços d’aprofitar l’oportunitat i desplegar un autèntic discurs polític»

Cayetana Álvarez de Toledo, al debat de RTVE
Cayetana Álvarez de Toledo, al debat de RTVE | RTVE
17 d'abril del 2019

Pedro Sánchez té una poció màgica per guanyar les eleccions. I no és un oratòria brillant ni un programa electoral espectacular, sinó que els seus rivals no paren de cometre errors. Pablo Casado s’assembla cada dia més al mític Rompetechos. I ahir Cayetana Álvarez de Toledo el va ajudar amb unes declaracions sobre el feminisme impròpies d’un partit europeu modern. 
 
L’exemple de Cayetana explica de fet què està passant a la dreta. El PP i Ciutadans competeixen a veure qui s’assembla mes a Vox. I qui s’ocupa del centre? Doncs un Pedro Sánchez, que com una formigueta apel·la ara als votants moderats. Sánchez els ofereix estabilitat a Espanya i conllevancia a Catalunya sense concessions als independentistes. 
 
De fet, Sánchez només s’ha de centrar ara en mantenir mobilitzat el seu vot. Es tracta que no li passi com a Andalusia, on les enquestes pronosticaven que la dreta no sumaria i al final hi va haver sorpasso. Per això necessitava a Vox al debat electoral. I per això la decisió de la JEC de deixar fora Santiago Abascal és un favor enorme a les aspiracions del PP i de Ciutadans. 
 
Els dos partits aniran al debat sense l’amic "friki" que els retrata, però està per veure si seran capaços d’aprofitar l’oportunitat i desplegar un autèntic discurs polític. Si es limiten a repetir el discurs de la crispació el més probable és que acabin –com Cayetana- a la marmita de Sánchez i després macerin tota una legislatura a l’oposició.