JxCat també reclama a la Junta Electoral que Rull i Turull participin en rodes de premsa

La candidatura va reclamar ahir a última hora que Jordi Sànchez participés en els contactes informatius de l'ACN i d'EFE després de la decisió favorable cap a Oriol Junqueras

Josep Rull i Jordi Turull, en roda de premsa durant la campanya del 21-D
Josep Rull i Jordi Turull, en roda de premsa durant la campanya del 21-D | Julio Díaz / Junts per Catalunya
17 d'abril del 2019
Actualitzat a les 12:17h
Junts per Catalunya (JxCat) ha demanat a la Junta Electoral Central (JEC) que Josep Rull, candidat per Tarragona, i Jordi Turull, cap de cartell per Lleida a les eleccions del 28-A, puguin participar en rodes de premsa organitzades per mitjans de comunicació durant la campanya. La petició s'ha traslladat aquest matí i se suma a la que es va perfilar ahir a última hora de la nit en relació a Jordi Sànchez.

En concret, es demanava que Sànchez pugui participar des de la presó a les rodes de premsa que organitza EFE i l'Agència Catalana de Notícies (ACN) per a la campanya electoral del 28-A. La candidatura ho va demanar després que el tribunal electoral permetés a Oriol Junqueras, cap de files d'ERC als comicis, participar per via telemàtica al contacte informatius que organitza l'ACN. 

Segons la Junta Electoral, la participació de Junqueras en una roda de premsa per videoconferència no afecta el normal funcionament de la presó de Soto del Real, on tant el cap de llista d'ERC com el cap de llista de JxCat estan tancats mentre dura el judici al Triunal Suprem. En el document fet públic ahir a la tarda, l'organisme explicava que no ha trobat "motius suficients" per prohibir a l'exvicepresident respondre les preguntes de la premsa per via telemàtica des de la presó.

Fins ara, l'organisme estatal havia estat inflexible amb les peticions dels presos. JxCat va demanar que Josep Rull, Jordi Turull i el mateix Sànchez aprofitessin els recessos al Tribunal Suprem per gravar material per la campanya. Els càlculs de la campanya de JxCat assenyalen que el candidat podria participar la setmana vinent en alguna roda de premsa, possiblement la de l'ACN. La de l'agència EFE estava programada per dijous amb Laura Borràs, número dos per Barcelona, com a protagonista.
 

JxCat demana a la JEC que Sànchez participi en rodes de premsa des de la presó by naciodigital on Scribd