Casado exigeix a Sánchez que digui si indultarà els sobiranistes «com el PSOE ja va fer amb Armada»

El líder del PP especula amb un possible govern socialista amb "Otegi a Justícia, Iglesias a Interior, Puigdemont a Exteriors i Torra a Administracions Territorials"

Casado aquest migdia a Tarragona.
Casado aquest migdia a Tarragona. | ACN
17 d'abril del 2019
Actualitzat a les 19:29h
Pablo Casado ha assegurat que Catalunya està "segrestada" pel sobiranisme i que necessita ser "alliberada", que vol dir recuperar "la legalitat i la convivència". Ha dibuixat un escenari de la societat catalana en què les famílies no es poden reunir els caps de setmana i els veïns s'evitin a l'escala o a l'ascensor. Ha recordat, com va fer ahir Álvarez de Toledo, que "el govern socialista ja va indultar un colpista, el general Armada", un dels cervells del 23-F. Segons ell, Pedro Sánchez "ja va pactar l'indult" dels dirigents sobiranistes en la seva reunió amb Quim Torra a Pedralbes.  

Casado ha insistit en la pregunta que el PP repeteix a cada moment: "Indultarà Sánchez als presos si són condemnats pel Tribunal Suprem?", que els populars creuen que va directa al que és el taló d'Aquil·les de l'inquilí de la Moncloa. Ha acusat el líder socialista d'estar "acompanyat per terroristes confesos, comunistes i separatistes confesos".  

El dirigent conservador ha especulat amb un imaginari govern Sánchez, amb Pablo Iglesias a Interior, Arnaldo Otegi a Justícia, Carles Puigdemont de ministre d'Exteriors i Quim Torra a Administracions Territorials. Ha preguntat retòricament a l'auditori si volien un govern així, per obtenir un clamorós "no!". Ho ha dit en un acte del seu partit a Tarragona, on ha estat acompanyat d'Alejandro Fernández, president dels populars catalans.

El líder del PP ha exigit un debat cara a cara amb el president socialista i li ha exigit que tingui el coratge de dir la veritat: que pactarà amb Otegi, Puigdemont i Iglesias. Ha afirmat que ell està disposat a debatre les vegades que siguin necessàries, tant en format cara a cara com en un debat a varis participants, "tot i que Sánchez ja representa els seus socis". Ha proposat un debat a quatre a TVE i l'endemà un amb Sánchez a Atresmedia.

Al final del seu discurs, Casado ha vindicat la "història meravellosa d'auesta terra", que segons ha dit, és força desconeguda per l'independentisme, ja que "Catalunya no ha estat mai independent". Com sempre que pot, ha citat Terra Lliure, quan ha mostrat indignació pel fet que alguns "reivindiquin Terra Lliure, que va cometre més de 200 accions terroristes en democràcia i va causar vàries víctimes mortals". Un sobiranisme acusat Casado ha conclòs la seva intervenció amb un crit en favor de la "Catalunya espanyola".