Álvarez de Toledo s'embolica amb el consentiment en les relacions sexuals: «El silenci també és no?»

La candidata del PP recrimina al PSOE que defensi que només un sí explícit sigui un consentiment a tenir relacions, en un debat a la televisió pública espanyola

Cayetana Álvarez de Toledo, al debat de RTVE
Cayetana Álvarez de Toledo, al debat de RTVE | RTVE
17 d'abril del 2019
Actualitzat a les 9:51h
Debat electoral a sis aquesta nit a RTVE entre representants dels partits amb grup parlamentari al Congrés. Hi han participat la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, cap de llista del PSOE per Sevilla; Cayetana Álvarez de Toledo, número u del PP per Barcelona; Irene Montero, número dos d'Unides Podem per Madrid; Gabriel Rufián, número dos d'ERC per Barcelona; Inés Arrimadas, cap de llista de Ciutadans per Barcelona i Aitor Esteban, cap de llista del PNB per Biscaia.

El debat, moderat pel periodista Xabier Fortes, ha tingut molts moments vibrants i intercanvis enginyosos. Entre aquests, la patinada d'Álvarez de Toledo parlant de la violació, que ha dit el següent: "El PSOE vol que només un sí explícit sigui un consentiment a tenir relacions i que un silenci s'interpreti com un no. De veritat vostès van dient sí, sí, sí? Han convertit les dones en víctimes de naixement i els homes en agressors. Les dones no som un bloc monolític. Han convertit la causa en un enfrontament entre homes i dones". Montero, per la seva part, anava responent: "No es no!".

A continuació us oferim les 25 frases més contundents de la nit. 

- Cayetana Álvarez de Toledo: "Aquest debat és una anomalia. Aquí haurien de ser Pedro Sánchez i Pablo Casado cara a cara. Senyor Sánchez: vostè no és una persona decent". 

- Irene Montero: "La gent no és idiota i sap que algunes coses, com abaixar la factura de la llum, només seran possibles si Podem és al govern" 

- Aitor Esteban: "Euskadi no és un parc temàtic i ha de ser presa seriosament. Ens oposarem a aquells que vagin a una involució dels drets socials i de l'autogovern".

- Gabriel Rufián a Álvarez de Toledo i Arrimadas: "Només parlen de l'article 155 de la Constitució. L'article 128 parla de repartiment de la riquesa". 

- Inés Arrimadas a Gabriel Rufián: "Vostès incompleixen tots els articles".

- Cayetana Álvarez de Toledo a Irene Montero: "El PSOE vol que només un sí explícit sigui un consentiment a tenir relacions i que un silenci s'interpreti com un no. De veritat vostès van dient sí, sí, sí? Han convertit les dones en víctimes de naixement i els homes en agressors. Les dones no som un bloc monolític. Han convertit la causa en un enfrontament entre homes i dones". 

- Irene Montero: "Si governa la dreta, quan a una dona la violin, vindrà algú com Álvarez de Toledo que li dirà: 'no n'hi ha per tant, jo no dic sempre que sí'". 

- María Jesús Montero a Álvarez de Toledo: "Per vostè el feminisme és demagògia".  

- Gabriel Rufián: "Amancio Ortega, Ana Botín i Juan Roig tenen tants diners com 15 milions de persones en aquest país. Volem racionalitzar això i que aquestes persones no paguin menys impostos que un treballador de la Seat".

- Irene Montero: "Ciutadans i PP financen les seves campanyes amb els diners dels bancs". 

- Cayetana Álvarez de Toledo: "Aquest debat és una anomalia. Aquí haurien d'estar Pedro Sánchez i Pablo Casado cara a cara. Senyor Sánchez: vostè no és una persona decent". 

- Irene Montero: "La gent no és idiota i sap que algunes coses, com baixar la factura de la llum, només seran possibles si Podem és al govern" 

- Aitor Esteban: "Euskadi no és un parc temàtic i ha de ser presa seriosament. Ens oposarem a aquells que vagin a una involució dels drets socials i de l'autogovern".

- Gabriel Rufián: "Amancio Ortega, Ana Botín i Juan Roig tenen tants diners com 15 milions de persones en aquest país. Volem racionalitzar això i que aquestes persones no paguin menys impostos que un treballador de la Seat".

- Irene Montero: "Ciutadans i PP financen les seves campanyes amb els diners dels bancs". 

- Gabriel Rufián: "A mi Espanya no em roba. A mi em roba Rato, Bárcenas i Pujol". 

- María Jesús Montero: "Els partits independentistes estan generant frustració perquè saben que no diuen la veritat. A Espanya no hi haurà cap referèndum d'autodeterminació". 

- Cayetana Álvarez de Toledo a María Jesús Montero: "Repeteixi amb mi: el partit socialista no tornarà a indultar a colpistes, com va fer amb el general Armada". 

- Gabriel Rufián a Álvarez de Toledo: "Colpista és Tejero i segurament et va votar a tu". 

- Gabriel Rufián: "És una barbaritat que set nois d'Altsasu estiguin a la presó. Tothom sap que si fossin d'un altre lloc estarien al carrer". 

- Cayetana Álvarez de Toledo a María Jesús Montero: "Desmenteixi que donaran un indult".

- María Jesús Montero a Álvarez de Toledo: "Respecti la justícia, senyora Álvarez de Toledo". 

- Irene Montero: "Hi ha policies que s'han de comprar els xalecs antibales mentre veuen com personatges com Villarejo es fan rics venent treballets als governs" 

- Aitor Esteban: "Em sembla lamentable que s'utilitzi Catalunya i País Basc com  a tema electoral. No passa res per reconèixer Catalunya com a nació. Diàleg, negociació i pacte, com s'ha fet al Regne Unit". 

- Inés Arrimadas: "Tenim una pregunta molt clara per als socialistes: indultaran els polítics separatistes, o no?".

 

Aitor Esteban, María Jesús Montero, Gabriel Rufiám, el moderador Xabier Fortes, Álvarez de Toledo, Irene Montero i Inés Arrimadas. Foto: Esquerra