JxCat també demana a la Junta Electoral que Sànchez participi en rodes de premsa des de la presó

Després de la decisió sobre Junqueras, la candidatura reclama que el cap de cartell pugui explicar-se per via telemàtica

Laura Borràs, durant el míting a Manresa amb la imatge de Jordi Sànchez projectada al darrere
Laura Borràs, durant el míting a Manresa amb la imatge de Jordi Sànchez projectada al darrere | Julio Díaz / Junts per Catalunya
17 d'abril del 2019
Actualitzat a les 0:39h
Junts per Catalunya (JxCat) ha demanat a la Junta Electoral Central que Jordi Sànchez pugui participar des de la presó a les rodes de premsa que organitza EFE i l'Agència Catalana de Notícies (ACN) per a la campanya electoral del 28-A. La candidatura ho ha demanat a última hora d'aquest dimarts, després que el tribunal electoral hagi permès a Oriol Junqueras participar per via telemàtica al contacte informatius que organitza l'ACN. 

Segons la Junta Electoral, la participació de Junqueras en una roda de premsa per videoconferència no afecta el normal funcionament de la presó de Soto del Real, on tant el cap de llista d'ERC com el cap de llista de JxCat estan tancats mentre dura el judici al Triunal Suprem. En el document fet públic aquesta tarda, l'organisme explica que no ha trobat "motius suficients" per prohibir a l'exvicepresident respondre les preguntes de la premsa per via telemàtica des de la presó.

Fins ara, l'organisme estatal havia estat inflexible amb les peticions dels presos. JxCat va demanar que Josep Rull, Jordi Turull i el mateix Sànchez aprofitessin els recessos al Tribunal Suprem per gravar material per la campanya. Els càlculs de la campanya de JxCat assenyalen que el candidat podria participar la setmana vinent en alguna roda de premsa, possiblement la de l'ACN. La de l'agència EFE estava programada per dijous amb Laura Borràs, número dos per Barcelona, com a protagonista.
 

JxCat demana a la JEC que Sànchez participi en rodes de premsa des de la presó by naciodigital on Scribd