Batet acusa els comuns de ser el «vot útil» dels independentistes

El coordinador dels socialistes catalans a Madrid, José Zaragoza, assegura que l’independentisme “enyora” el govern del PP

Batet, en l'acte a Sant Joan Despí
Batet, en l'acte a Sant Joan Despí | PSC
16 d'abril del 2019
Actualitzat a les 21:05h
El PSC ha passat a l’atac contra els comuns en el cinquè dia de la campanya del 28-A, en un acte polític a Sant Joan Despí. La candidata socialista al Congrés, Meritxell Batet, ha acusat la llista que encapçala Jaume Asens de ser el “vot útil” dels independentistes. Una crítica que arriba després que aquest dilluns el ministre d’Afers Exteriors, Josep Borrell, pronostiqués una fuga de vot dels comuns pel seu suport a un referèndum acordat a Catalunya.

Igual que amb els comuns, els socialistes també tenen una frontera de vot amb ERC i també han disparat una bateria de retrets contra els republicans. L’encarregat de fer-ho ha estat el coordinador dels socialistes catalans al Congrés, José Zaragoza, que ha acusat l’independentisme d’”enyorar els governs que no dialogaven” i a ERC de ser “la dreta de sempre amb unes altres sigles”.

S’ha afegit als retrets la candidata del PSC, Meritxell Batet. “Estem farts d’anar amb les llums curtes, sempre pensant en polítiques d’un dia per l’altre. Catalunya fa molt temps que està aturada, prou murs i trinxeres”, ha demanat.

Rufián, la diana dels socialistes

Els socialistes centren la seva campanya en les polítiques que el govern de Sánchez no va poder desplegar després de nou comptar amb prou suports per als pressupostos. Un rebuig als comptes que el PSC retreu a independentistes, PP i Ciutadans. Zaragoza ha posat el focus sobre el diputat republicà al Congrés Gabriel Rufián, a qui ha recriminat “unir” el seu vot als de Casado i Rivera per “fer caure” el govern del PSOE. “L’independentisme no estava preparat pel diàleg“, ha dit. “Han enganyat a tots els ciutadans de Catalunya”, ha afegit.

El coordinador dels socialistes catalans a Madrid també ha assenyalat PP i Ciutadans, que considera que busquen “disputar els vots dels hereus del franquisme”. “L’independentisme, amb la seva deriva radical, està trencant Catalunya. La dreta, amb la seva radicalització, està trencant Espanya”, ha conclòs.

El “Si tu no hi vas, ells tornen” com a mantra

Un escenari en què Batet ha tornat a repetir el seu leitmotiv de campanya: l’única opció per frenar l’extrema dreta és votar socialista. La ministra he emprat l’”Europa ens mira” per assegurar que el conjunt de la Unió Europea està pendent del resultat del 28-A.

“A Europa, la dreta centrada ha aïllat l’extrema dreta. Aquí, PP i Ciutadans han decidit abraçar-se a Vox i l’extrema dreta”, ha dit. La candidata manté el “Si tu no hi vas, ells tornen” més viu que mai.