Tres exalumnes denuncien abusos sexuals als Jesuïtes de Sarrià de Barcelona

Dues d'elles han dirigit les seves denúncies contra el sacerdot Lluís Tó -difunt- per presumptes abusos a la dècada dels 80

NacióDigital
16 d'abril del 2019
Actualitzat a les 19:57h
Tres exalumnes de l'Escola Sant Ignasi de Barcelona van presentar al març sengles denúncies davant dels Mossos d'Esquadra per presumptes abusos sexuals contra els Jesuïtes de Sarrià, que gestionen el centre, ha informat la policia catalana a Europa Press aquest dimarts.

Segons ha publicat El Periódico, dues de les exalumnes han dirigit les seves denúncies contra el sacerdot Lluís Tó -difunt- per presumptes abusos a la dècada dels 80 i el centre acumula demandes d'exalumnes contra quatre docents. Dos exalumnes del centre dels Jesuïtes van presentar denúncies contra Tó pels presumptes abusos a la primera meitat de març d'aquest 2019.

La Companyia de Jesús a Catalunya va informar a mitjans de març que s'havia entrevistat amb 19 persones -11 homes i vuit dones- en el seu procés d'escolta i investigació d'abusos en escoles. En aquest procés, va aparèixer "el nom de set persones sobre les quals recauria alguna acusació d'abusos o de conductes impròpies", ocorreguts en diferents dècades i en quatre dels seus centres.

I la persona més citada en les entrevistes va ser el pare Lluís Tó, que el 1992 va ser condemnat a dos anys de presó i sis d'inhabilitació per abusos sexuals sobre una menor, i després va ser destinat a Bolívia.
Arxivat a