ÀUDIO «Gala Pin, mala notícia per a Colau»; anàlisi del cinquè dia de campanya

El redactor en cap de NacióDigital, Joan Serra Carné, analitza en poc més d'un minut la cinquena jornada de la recta final cap al 28-A

16 d'abril del 2019
Actualitzat a les 7:51h

Les llistes electorals sempre són un maldecap per als partits. Requereixen equilibris a vegades impossibles, reclamen perícia en la tria i mà esquerra a l’hora de descartar noms, i han de transmetre fortalesa i il·lusió. Una mescla que ja és complicada d’aconseguir quan tot va de cara i que resulta una feina titànica quan apareixen entrebancs. Només cal veure el que ha passat amb la confecció d’algunes candidatures per a les eleccions espanyoles del 28 d’abril.

Ada Colau ha hagut de fer molts equilibris per tancar la llista de les municipals. Però aquest dilluns van transcendir dues renúncies que no l’ajuden a transmetre estabilitat: les de les regidores Gala Pin i Mercedes Vidal, que no repetiran tot i formar part de la candidatura anunciada per la mateixa Colau a principis de febrer. 

Gala Pin és una persona pròxima a l’alcaldessa i deixa la primera línia per esgotament. Ja li va costar decidir-se quan des de l’Ajuntament se li requeria solucionar el dilema. Va dir que sí, però a l’hora de la veritat no s’ha sentit amb forces. És una baixa que lesiona Colau, perquè la regidora respon a l’essència del projecte. I té un atribut afegit: és una dona honrada i compromesa.

La sortida de Mercedes Vidal té altres explicacions. Les tensions internes a l’espai dels comuns, que han acabat amb Joan Josep Nuet a la candidatura d'ERC al Congrés, expliquen la seva marxa quan falten 41 dies per a les municipals. Vidal se'n va amb un altre regust. És un adeu que transmet que el projecte dels comuns no és una bassa d’oli. Mala peça al teler. Colau es juga l’alcaldia de Barcelona el 26 de maig i no li convenen males notícies. Sense l’alcaldia, l’espai dels comuns quedaria molt tocat.
Arxivat a