Sánchez a Antena 3, en deu frases: «Si haig d'aplicar un altre article 155, ho faré»

El president del govern espanyol ha concedit la primera entrevista en campanya en una televisió on ha parlat de diversos temes com l'independentisme català o l'exhumació de Franco

Pedro Sánchez, entrevistat a la cadena d'Atresmedia
Pedro Sánchez, entrevistat a la cadena d'Atresmedia | Antena 3
15 d'abril del 2019
Actualitzat a les 21:46h
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha concedit la primera entrevista en una televisió després de l'inici de campanya. El líder socialista ha parlat en directe a Antena 3 sobre els tres partits de la dreta, sobre els pròxims comicis del 28-A, sobre possibles pactes electorals i sobre l'independentisme, com ara una nova possible aplicació de l'article 155 de la Constitució.

Us resumim l'entrevista de Sánchez en les deu frases clau:

1. "Si haig d'aplicar un altre article 155, ho faré", en referència a si ha d'aplicar la Constitució a Catalunya, remarcant que ho farà "amb consens".

2. "El problema de Catalunya no és la independència, sinó la convivència. L'única senda és el diàleg dins de l'Estatut i la Constitució"

3. "Els líders independentistes han de parlar clarament a la societat catalana i dir que els han enganyat. Amb un govern socialista no hi haurà independència ni hi haurà autodeterminació".
  4. "Jo prefereixo a Carmen Calvo", a la pregunta si prefereix a Albert Rivera o Pablo Iglesias com a vicepresident després de les eleccions del 28-A.

5. "Hem de parlar de financiació econòmica i d'estabilitat, a més de diàleg".

6. "La democràcia és incompatible amb la intolerància. El meu reprovació més absoluta als fets de diumenge".

7. "Crec que quan he dit no és no, s'ha comprovat que no és no", sobre possibles concessions a l'independentisme o investidures a altres formacions.

8. "La expectativa és que s'exhumarà en la data acordada", sobre si Franco serà finalment exhumat de El Valle de los Caídos el 10 de juny.

9. "Tenim uns independentistes que volen trencar l'autogovern i a una dreta amb tres sigles que vol recentralitzar"

10. Sobre possibles indults als presos polítics: "Jo confio en la justícia, que farà una sentència justa i exemplar".