alimentació

Què pots menjar (i què no has de tastar mai) un cop ha «caducat»

Els 17 aliments que, segons l'OCU, pots consumir dies o setmanes després de la data de consum preferent, sempre i quan s'hagin conservat correctament

per NacióDigital, 15 d'abril de 2019 a les 17:37 |
Segurament quan compres aliments tens per costum mirar la data de caducitat dels productes que agafes (i si no, doncs hauries). Et pots trobar amb dues possibilitats: trobar una data de caducitat o una data de consum preferent. Quina diferència hi ha? Si es consumeixen després de la data, els primers poden posar en risc la teva salut; pel que fa al segon grup, aquests no són perillosos. Aquests són els 17 aliments, segons l'OCU, que pots consumir dies o setmanes després de la data de consum preferent (sempre i quan no estiguin oberts ni presentin indicis d'estar manipulats o deteriorats):

 


Per altra banda, també hi ha aliments amb els que has d'extremar la precaució. L'OCU fa referència a aquests productes, que passats la data de caducitat, empitjoren molt i poden ser perillosos per la salut:

 


De fet, el risc no només ve després de la data assenyalada: si no s'han conservat correctament (a la temperatura que toca, per exemple) poden desenvolupar microbis que dins l'organisme desencadenen malalties i intoxicacions. 

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 5,90€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

 

Participació