Picabaralla entre el govern de Colau i l'oposició per les polítiques d'habitatge

El govern municipal de Barcelona defensa que el 2023 hi haurà el doble d'habitatges protegits que el 2015 mentre que els grups de l'oposició considera que la seva gestió queda lluny de les promeses

Un pis en lloguer al centre de Barcelona
Un pis en lloguer al centre de Barcelona | Albert Alcaide
NacióDigital
15 d'abril del 2019
Actualitzat a les 17:20h
Les polítiques d'habitatge han tornat a ser protagonistes aquest dilluns a l'Ajuntament de Barcelona. El regidor d'aquest àmbit, Josep Maria Muntaner, ha comparegut a petició del PDECat i ha defensat que gràcies a la gestió del govern de Colau el nombre d'habitatges protegits serà de 14.000 el 2023, el doble que a l'inici de l'actual mandat.

Muntaner ha explicat que durant els quatre anys de Barcelona en Comú al govern s'han adjudicat 834 pisos, n'hi ha 1.048 en construcció, 1.330 en fase de redacció del projecte i 1.200 més que tenen disponible el terreny on han de ser construïts.

També ha recordat que s'han comprat més de 2.000 habitatges, xifra que queda lluny dels 4.000 promesos. Pel que fa a l'adquisició d'habitatges per part del consistori, Muntaner ha argumentat que les previsions amb les quals l'actual govern va encarar el mandat asseguraven que hi havia molts més pisos buits a la ciutat dels que en realitat hi ha. L'estudi fet pel govern de Xavier Trias els xifrava en 31.000 mentre que a patir de les dades de l'institut Nacional d'Estadística s'havia quantificat el nombre de pisos buits en més de 80.000 el 2011. 

Segons el Consorci d'Habitatge de Barcelona, però, actualment a la ciutat hi ha 10.000 pisos buits, un 1,5% dels immobles de la ciutat.

L'oposició demana autocrítica

El PDECat, que havia forçat a compareixença de Muntaner, ha valorat positivament el balanç de les polítiques d'habitatge de Colau però han retret al seu govern que no hagi satisfet les expectatives marcades a l'inici del mandat.

El regidor de Ciutadans, Koldo Blanco, considera que el balanç és "molt pobre" i ha retret a l'executiu municipal avantposar la ideologia per sobre del pragmatisme, alhora que ha demanat més "autocrítica" al govern.

En aquesta línia, Montserrat Benedí (ERC) ha acusat l'Ajuntament de no reconèixer els "seus errors", mentre que Daniel Mòdol (PSC) ha retret al govern que Colau i la regidora d'Urbanisme, Janet Sanz, no compareguessin al costat de Muntaner.
Arxivat a