Fidalgo (exlíder de CCOO) i Álvarez de Toledo coincideixen: «El rei defensa els valors republicans»

L'exdirigent sindical participa en un acte del Partit Popular i proclama: "Estic aquí perquè soc d'esquerres"

Fidalgo i Álvarez de Toledo aquesta tarda.
Fidalgo i Álvarez de Toledo aquesta tarda. | ACN
15 d'abril del 2019
Actualitzat a les 20:23h
S'ha d'admetre que la campanya del PP català està sent molt creativa. Aquesta tarda, el partit ha convocat a un acte a l'espai de la Tecla Sala de l'Hospitalet de Llobregat, un diàleg entre la candidata per Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo, i l'exsecretari general de Comissions Obreres José María Fidalgo, una persona que ja fa anys que s'ha anat acostant a les posicions del PP.

Tots dos interlocutors han fet un elogi encès de la figura del monarca. Álvarez de Toledo ha coincidit amb l'afirmació de José María Fidalgo que actualment "Felip VI és el gra defensor dels valors republicans", els valors de llibertat i igualtat. Els assistents han aplaudit el comentari.

"Els sindicats s'han sotmès al nacionalisme", ha asseverat la candidata del PP, un nacionalisme que és, segons ella, "el pitjor tipus de classisme". L'esquerra està patint un "extravío", segons perquè ja no defensa la igualtat. "Què li ha passat a l'esquerra?", li ha preguntat a Fidalgo. 

L'exsecretari general de CCOO ha contestat de seguida. "Jo estic aquí perquè crec que soc d'esquerres", ha començat dient Fidalgo, qui ha afirmat que ell sempre ha defensat "la igualtat i la llibertat". L'exsecretari general de Comissions ha definit l'independentisme com "la rebel·lió fiscal dels rics".

"Això ha d'acabar amb una rebel·lió"

L'exdirigent sindical ha lloat la candidata i s'ha confessat molt content de ser al seu costat i ser fotografiat amb ella. Fidalgo ha explicat que forma part de la plataforma de Libres e Iguales, fundada, entre d'altres, per Álvarez de Toledo. Referint-se als incidents de la UAB, Fidalgo ha dit que en unes circumstàncies normals, la resta de líders polítics haurien d'haver suspès els seus actes electorals i haver donat suport a Álvarez de Toledo. Sobre la situació a Catalunya, Fidalgo ha exclamat: "Això ha d'acabar amb una rebel·lió". Ha especificat després que ha de ser una "rebel·lió cívica".

Cayetana ha fet un ràpid repàs de la trajectòria del PSC de sotmetre's al nacionalisme. Ho ha fet ja diverses vegades des de l'inici de la campanya. Ha parlat d'un José Montilla que "va entrar dins del marc nacionalista i es va convertir en un nacionalista més", de "la traïció de Maragall" i, ara, de la línia de Miquel Iceta, que "és qui marca la política nacional del Partit Socialista Obrer (teòricament espanyol)". 

Fidalgo ha explicitat el seu suport a la cap de llista del PP: "Et desitjo que tinguis sort, perquè t'has posat en un vesper" i ha subratllat el seu "coratge". Per fer-ho més gràfic, ha dit que "jo vull ser de la colla de Cayetana, no de la d'Ada Colau".