Ramon Tremosa i els 200.000 vots que amenacen el futur del procés

L'encara eurodiputat, que ocupa el quart lloc en la llista de JxCat, assegura que si l'independentisme només rep aquesta quantitat de suports el 28-A s'haurà acabat el camí a la República

Ramon Tremosa, número quatre de JxCat per Barcelona, en roda de premsa
Ramon Tremosa, número quatre de JxCat per Barcelona, en roda de premsa | Junts per Catalunya
15 d'abril del 2019
Actualitzat a les 14:18h
Si el 28 d'abril només 200.000 votants opten per partits independentistes, el procés "s'ha acabat". És l'avís que ha llançat aquest dilluns Ramon Tremosa, número quatre de Junts per Catalunya (JxCat) a Barcelona i encara eurodiputat. No és una advertència qualsevol, perquè les enquestes auguren un "gran resultat" -en paraules de Tremosa- a Pedro Sánchez i existeix la possibilitat que sigui el PSC qui s'endugui la victòria a Catalunya. Qualsevol missatge és bo per tal de mobilitzar el votant independentista, i és per això que l'eurodiputat insisteix en la necessitat que els dos milions de ciutadans que van votar JxCat i ERC el 21-D tornin a les urnes per fer "rècord" de diputats.

És la primera campanya electoral de Tremosa al Congrés dels Diputats, però ja en porta dues com a candidat a Europa. L'argumentari que desplega és similar al del 2014, quan era el cap de cartell -com a independent- de Convergència al parlament comunitari: dades macroeconòmiques, cites d'informes de mitjans de comunicació, feina feta dins del grup liberal europeu i activitat a les xarxes socials. En la roda de premsa que ha compartit amb la consellera Àngels Chacón, Tremosa ha citat La Vanguardia, l'Ara i Expansión, on han aparegut sovint les seves preguntes parlamentàries. Chacón ha parlat del Financial Times, citat cada dia en la campanya de Tremosa de fa cinc anys.

Però si tenia ganes de parlar d'algú era de Mario Draghi, president del Banc Central Europeu (BCE), el mandat del qual és a punt de caducar. El número quatre de JxCat a Madrid el coneix de prop i coneix al detall les seves intervencions. Unes intervencions acurades i precises, segons ell, perquè les paraules que fa servir Draghi poden tenir un impacte immediat en els mercats. Quines frases de Draghi li han servit avui a Tremosa per carregar contra l'Estat? Aquelles que tenen a veure amb la morositat i l'atur. Segons Draghi, si l'atur es va disparar al sud d'Europa durant la crisi és perquè els estats no van desplegar un reglament sancionador contra la morositat de les grans empreses.