Corbacho s'aboca a la campanya de Ciutadans i «espera» que Rivera faci el mateix amb Valls

L'exalcalde de l'Hospitalet i principal fitxatge de l'exprimer ministre francès a la llista per Barcelona esdevé peça clau del partit taronja a l'àrea metropolitana

Celestino Corbacho en una carpa de Ciutadans a Cornellà.
Celestino Corbacho en una carpa de Ciutadans a Cornellà. | Pep Martí
15 d'abril del 2019
Actualitzat a les 17:56h
Ciutadans ha trobat un aliat en la seva campanya a l'àrea metropolitana. L'exalcalde de l'Hospitalet de Llobregat i exministre de Treball amb Rodríguez Zapatero, Celestino Corbacho, s'ha abocat a la campanya del partit d'Albert Rivera. El principal fitxatge de la plataforma de Valls s'aboca a la campanya de Ciutadans. Aquest migdia l'exdirigent socialista ha acompanyat Carlos Carrizosa i Carina Mejías en una carpa del partit taronja a Cornellà. 

Corbacho ha explicat la seva presència en l'acte elogiant la "generositat" de Ciutadans a les municipals de Barcelona, en què el partit dona suport a una plataforma liderada per Manuel Valls. En aquesta candidatura, Corbacho és el número tres com a independent. Però des de l'inici de la campanya, Corbacho s'ha deixat veure. Ja ho va fer en el moment del tret de sortida a Barcelona i avui hi ha tornat en un territori considerat clau per Ciutadans. L'exalcalde ha afirmat que "seria il·lògic no ser aquí", ja que ell confia que quan arribi el moment de la campanya municipal, "espera" que "Rivera, Carrizosa i els dirigents de Ciutadans participin en la campanya" de Valls.

Mejías: "Valls està abocat a les municipals"

Precisament, l'absència de Manuel Valls dels actes d ecampanya -fins ara- de Ciutadans ha estat una pregunta que se li ha fet a Carina Mejías. La candidata al Congrés ha conestat que l'alcaldable "està del tot abocat a les municipals". Mejías, que venia de la UAB, on ha anat a arrancar llaços grocs, ha escomès contra Pedro Sánchez, autèntica bèstia negra del bloc de dretes, de qui ha dit que "encara no ha condemnat els atacs patits pels constitucionalistes" i ha repetit que "hem de fer fora Sánchez" per aconseguir "un govern de tots". 

Mejías ha volgut llançar un missatge a la gent de Cornellà: "Sortim a guanyar". Mejías ha atacat els socialistes per haver "pastelejat" amb els independentistes sempre que han pogut i ha recordat que a les eleccions andaluses "vam acabar amb 40 anys de govern socialista". Al seu costat, Corbacho escoltava sense fer cap gest.