Front Republicà reclama unitat «per tombar un estat demòfob, cruel, violent i feixista»

Mabel Rodríguez avisa que només investiran Sánchez l'endemà que publiqui al BOE el reconeixement del dret de Catalunya a celebrar un referèndum

L'auditori Tecla Sala de L'Hospitalet, durant l'acte de Front Republicà.
L'auditori Tecla Sala de L'Hospitalet, durant l'acte de Front Republicà. | RT
14 d'abril del 2019
Actualitzat a la 13:01h
Front Republicà ha insistit aquest diumenge en les línies vermelles que volen defensar a Madrid i ha reclamat "unitat" a ERC i JxCat. "Unitat per tombar el règim del 78, per tombar un estat demòfob, cruel, violent i, diguem-ho clar, feixista", ha asseverat la número dos de la candidatura, Mabel Rodríguez, en un acte a l'Auditori Tecla Sala de L'Hospitalet de Llobregat.

La militant de Pirates de Catalunya, que ha tancat l'acte per la baixa de darrera hora d'Albano Dante Fachin, ha insistit que, si obtenen representació i la investidura de Pedro Sánchez depèn dels seus vots, només els cediran si el líder del PSOE reconeix el dret a l'autodeterminació. "L'endemà de publicar-ho al Butlletí Oficial de l'Estat, el podrem investir", ha afirmat, i ha afegit com a condició l'alliberament dels presos polítics i el retorn dels exiliats i "suprimir qualsevol condemna".

"No podem anar a Madrid plens de promeses i agenollar-nos davant els hereus del règim franquista", ha criticat Rodríguez, o de forces que van "perpetuant el règim", referint-se al PSOE. La candidata de Front Republicà ha centrat bona part del seu discurs en recordar la figura de Neus Català, que va morir dissabte. "Va anar a votar l'1-O i va veure com desacreditaven i ferien els seus compatriotes i veia com se'ns acusava de nazis per voler votar", ha denunciat, i ha exigit als que recorden la seva memòria la seva mateixa perseverança per exigir la independència.

La supervivent dels camps nazis ha estat present en diversos discursos, així com l'aniversari de la proclamació de la República per part de Francesc Macià, la qual va ser també el preludi d'algunes victòries feministes, com el reconeixement del vot de les dones.