Batet critica que Aznar «va marxar mentint i ha tornat crispant»

La ministra defensa que "ara toca assossec, convivència i diàleg", qualitats amb les que vincula la figura de Sánchez

Meritxell Batet, al costat de la cap de llista del PSC a Lleida, Montse Mínguez, i l'alcalde de la ciutat,  Félix Larrosa.
Meritxell Batet, al costat de la cap de llista del PSC a Lleida, Montse Mínguez, i l'alcalde de la ciutat, Félix Larrosa. | RT
13 d'abril del 2019
Actualitzat a les 18:32h
La candidata del PSC, Meritxell Batet, ha replicat a José María Aznar, de qui ha criticat que "va marxar mentint i ha tornat crispant". L'expresident espanyol va tornar a participar divendres a un míting del PP, on va carregar contra Pedro Sánchez, un candidat que va titllar de "secessionista". "Ara toca assossec, convivència i diàleg", ha reclamat la dirigent socialista, que s'ha referit a les mentides del final del mandat d'Aznar, que no ha concretat, per bé que es referia a l'atribució de l'11-M a ETA.

Per això, ha reclamat "consensos d'estat" i no partits en què, com ha afirmat que fan els populars, "mai no hi ha propostes ni polítiques, només insults". "Estem farts d'aquesta crispació i de la divisió i els insults", ha clamat, i ha subratllat que el PSC no necessita "crispar, ni actes d'intolerància ni joc brut". Batet ha fet aquestes declaracions a Lleida, acompanyada de la cap de llista del PSC a Lleida, Montse Mínguez, i l'alcalde de la ciutat,  Félix Larrosa, i on també ha destacat l'estratègia contra el despoblament i de digitalització del món rural impulsada durant els mesos de govern de Sánchez.

En una altra intervenció, unes hores abans, a Tarragona, Batet ha carregat contra ERC, de qui ha dubtat del seu esquerranisme. "Ser d'esquerres és no permetre un Govern a la Generalitat que faci retallades [en educació] i ser d'esquerres és donar suport a uns pressupostos que incloïen 71 milions d'euros per als estudiants que volen accedir a la universitat", ha asseverat des de Tarragona.

Segons la cap de llista socialista, "cap altra comunitat autònoma" ha patit una retallada en educació similar, que ha quantificat en el 10% del 2010 al 2017 en termes globals i del 25% pel que fa a despesa per alumne. Així, s'ha compromès a "lluitar i garantir que es mantinguin serveis públics bàsics, com l'educació, l'accés a la universitat, potenciar la formació professional" i ha denunciat que les taxes universitàries són les més altes de l'Estat.

Concentrar el vot en el PSC

Batet també ha tornat a reclamar la unitat del vot contra el tripartit de dretes per garantir que Pedro Sánchez sigui investit. "Quan no guanyem els socialistes a Catalunya, acaba havent-hi un govern de dretes a Espanya", ha asseverat, i, en canvi, ha subratllat que, quan el PSC guanya, el PSOE pot governar a Madrid, sobretot ara amb Sánchez, a qui ha definit com "el president de la convivència".

La ministra socialista ha afirmat que la candidatura del PSC "representa el feminisme de manera molt clara, perquè els homes i dones estan compromesos amb la igualtat efectiva entre homes i dones", així com és "una candidatura intergeneracional", ja que pretén "revifar el pacte intergeneracional que va permetre la transició", i també és una llista que "representa la pluralitat de tota la província", amb candidats de diverses comarques.

El pes de Tarragona

El cap de llista per la demarcació de Tarragona, Joan Ruiz, ha destacat algunes de les mesures aprovades pel govern del PSOE com la pujada del salari mínim o les polítiques de caràcter feminista. "La província de Tarragona serà clar per al triomf socialista", ha insistit, i ha subratllat que "l'únic vot que assegura que Pedro Sánchez sigui president és el vot al PSC" i per a Batet, la "candidata del diàleg".

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha cridat a no confiar-se, malgrat que les expectatives dels socialistes són bones, i ha demanat batallar fins l'últim vot indecís per garantir una majoria clara al Congrés. I ha destacat, en aquest sentit, alguns dels acords en infraestructures que, segons assegura, han beneficiat la ciutat.