Casado titlla Sánchez de ser «el president més radical de la història»

El líder del PP fa campanya per la Castella profunda i afirma que deixar el dirigent socialista a la Moncloa és "com posar la guineu a vigilar les gallines"

Pablo Casado en un míting del PP aquest dissabte.
Pablo Casado en un míting del PP aquest dissabte. | Europa Press
13 d'abril del 2019
Actualitzat a la 13:45h
Pablo Casado ha titllat avui Pedro Sánchez de ser "el president més radical de la història de la democràcia espanyola". Fins ara, aquest "títol" el tenia en exclusiva José Luis Rodríguez Zapatero. Des d'ara, és l'actual líder socialista qui s'emporta el "guardó". El candidat del Partit Popular ha furgat, des de la Castella profunda, en el que el seu equip estratègic considera el punt més feble de Sánchez: els seus aliats potencials de Podem i els independentistes.

Casado ha insistit: segons ell, deixar Sánchez a la Moncloa després del 28-A és com "posar la guineu a vigilar les gallines". Ho ha dit aquest migdia a Valladolid. Casado ha fet al·lusió al procés contra els dirigents independentistes, donant per fet que "encara que el Tribunal Suprem els condemni, Pedro Sánchez els indultarà". Per això sol, l'actual president espanyol ja és "un perill públic". Abans, a Burgos, havia fet una crida a "consagrar" la unitat d'Espanya i aturar els independentistes. 

El líder del PP ha tornat a fer una crida al vot útil -ells en diuen el "vot responsable"- de tots els qui ara dubten entre PP, Ciutadans i Vox, insistint en què el PP és el seu partit i que dividir els sufragis el 28-A pot acabar sent letal per a la dreta. 

El PP governa a Castella-Lleó des de fa dècades i vol continuar al poder, aquest cop amb un candidat nou, Alfonso Fernández Mañueco. Va ser aquí on José María Aznar va fer le seves primeres armes en política, governant la comunitat. El PP vol preservar la seva hegemonia en un dels que considera els seus feus més sòlids.