JxCat s'enreda en la concreció de les línies vermelles per pactar amb Sánchez

Laura Borràs defensa que "exercir" l'autodeterminació és condició indispensable per parlar amb el PSOE, mentre que els presos s'obren a acords si no es "tomba" l'opció d'un referèndum

Laura Borràs i Elsa Artadi, de visita al Mercat de la Concepció
Laura Borràs i Elsa Artadi, de visita al Mercat de la Concepció | Julio Díaz / Junts per Catalunya
13 d'abril del 2019
Actualitzat a les 18:34h
Les línies vermelles per pactar amb Pedro Sánchez estan marcant els primers compassos de la campanya electoral de Junts per Catalunya (JxCat). Quines exigències plantejarà la candidatura liderada per Jordi Sànchez i Laura Borràs en cas que estigui en disposició de condicionar la candidatura del líder del PSOE a la presidència del govern espanyol? És una pregunta insistent que ha fet que la llista s'hagi enredat aquest dissabte, perquè els candidats presos -Jordi Sànchez, Josep Rull i Jordi Turull- defensen "no negar" el referèndum com a via per arribar a acords amb Sánchez, mentre que Borràs ha indicat que el pacte ha d'incloure una via per "exercir l'autodeterminació".

En aquests termes s'ha expressat en una visita matinal al Mercat de la Concepció de Barcelona, on ha aprofitat per repartir material de campanya a les parades i per atendre els mitjans de comunicació al costat d'altres membres de la candidatura com Ramon Tremosa i Francesc de Dalmases i també la número dos per Barcelona, Elsa Artadi. Borràs ha apuntat que cal "posar fi a la repressió" -aquesta seria la segona línia vermella de JxCat- a partir del 28-A. "Som els campions de la negociació", ha apuntat la candidata, que ha destacat que no "regalaran res" a Sánchez.

"No li pot sortir de franc haver estat el còmplice necessari del 155", ha remarcat Borràs, que ha demanat "no recular" en els drets fonamentals. "Això és el que posarem com a condició", ha indicat l'exconsellera de Cultura, que també ha reclamat "no renunciar a la línia vermella fonamental" que suposa l'1-O. "No es tracta de parlar, sinó d'exercir el dret a l'autodeterminació", ha resumit a preguntes dels periodistes. En tot cas, però, ha negat cap discrepància amb el pensament dels presos: "Els caps de llista diuen el mateix que nosaltres, per això són els nostres caps de llista", ha remarcat.