Puigdemont avisa Sánchez que no li oferirà cap «xec en blanc» per negociar

L'expresident de la Generalitat, des del míting de JxCat a Manresa, reivindica la "utilitat de la unitat" mentre Jordi Sànchez reclama que "ningú demani perdó" per l'1-O

Puigdemont, en el míting de JxCat a Manresa
Puigdemont, en el míting de JxCat a Manresa | JxCat
12 d'abril del 2019
Actualitzat el 13 d'abril a les 8:58h
Manresa és una ciutat habitual en les campanyes de Junts per Catalunya (JxCat), i ha acollit el primer míting de vespre de Laura Borràs com a candidata efectiva de la llista encapçalada per Jordi Sànchez. El Teatre Conservatori de la capital del Bages, sense acabar d'omplir tot l'aforament disponible -unes 500 cadires, segons les dades oficials-, ha reunit Borràs, Carles Puigdemont i els primers noms de la candidatura al Congrés. L'expresident, erigit de nou en principal actiu electoral, ha intervingut des de Brussel·les en un vídeo gravat per reivindicar la unitat de l'1-O i erigir-ne JxCat com a hereva, així com també per situar les condicions de la futura negociació per la investidura a Madrid.

"Hem de fer servir la utilitat de la unitat", ha apuntat el dirigent independentista, que ha demanat participar en totes les eleccions per tenir "respostes ben clares". "No donarem cap xec en blanc a ningú, i tenim clares les línies que no volem que es traspassin. El govern espanyol ha de saber que aquest és el nostre punt de partida. Nosaltres no som els del xec en blanc", ha insistit. Malgrat això, no ha situat quines línies vermelles concretes situarà a l'hora de negociar amb qui guanyi les eleccions del 28-A.