Álvarez de Toledo demana traducció simultània per al debat electoral de TV3

Es farà el 24 d'abril de deu a dotze de la nit, el moderarà Vicent Sanchis i es podrà veure per TV3, 3/24 i Catalunya Ràdio

Primer debat de precampanya amb els candidats catalans al 28A
Primer debat de precampanya amb els candidats catalans al 28A | Bernat Cedó
12 d'abril del 2019
Actualitzat a les 22:40h
El debat electoral de TV3 serà el dia 24 d'abril entre les deu i les dotze de la nit, segons ha pogut saber NacióDigital. Hi participaran els caps de llista efectius de les sis formacions amb representació al Congrés que es presenten a les eleccions espanyoles del 28-A i el moderarà el director de TV3, Vicent Sanchis. El debat, que es farà a quatre dies dels comicis, es podrà seguir en directe per TV3, 3/24 i Catalunya Ràdio. 

La representant del PP, Cayetana Álvarez de Toledo, la més bel·ligerant contra TV3 juntament amb Inés Arrimadas, ha demanat un sistema de traducció simultània català-castellà, perquè està previst que el debat es faci en llengua catalana. Quan va transcendir el seu nom per liderar la llista del PP al 28-A, Álvarez de Toledo va admetre que no parlava català però que l'entenia, i fins ara a respost sense cap problema entrevistes fetes en català. 

Al debat està previst que hi participin Gabriel Rufián (ERC), Laura Borràs (JxCat), Jaume Asens (Unides Podem), Meritxell Batet (PSC), Inés Arrimadas (Ciutadans) i Cayetana Álvarez de Toledo (PP). Rufián i Borràs hi seran en representació d'Oriol Junqueras, cap de llista dels republicans, i de Jordi Sànchez, número u de JxCat, que són tancats a la presó i la Junta Electoral ha impedit que puguin participar en actes de campanya.