El debat electoral a TV3 serà el dia 24 d'abril

Es farà de deu a dotze de la nit, el moderarà Vicent Sanchis i es podrà veure per TV3, 3/24 i Catalunya Ràdio

El debat electoral de ''La Vanguardia''
El debat electoral de ''La Vanguardia'' | Bernat Cedó
12 d'abril del 2019
Actualitzat a les 22:40h
El debat electoral de TV3 serà el dia 24 d'abril entre les deu i les dotze de la nit, segons ha pogut saber NacióDigital. Hi participaran els caps de llista efectius de les sis formacions amb representació al Congrés que es presenten a les eleccions espanyoles del 28-A i el moderarà el director de TV3, Vicent Sanchis. El debat, que es farà a quatre dies dels comicis, es podrà seguir en directe per TV3, 3/24 i Catalunya Ràdio. 

Al debat està previst que hi participin Gabriel Rufián (ERC), Laura Borràs (JxCat), Jaume Asens (Unides Podem), Meritxell Batet (PSC), Inés Arrimadas (Ciutadans) i Cayetana Álvarez de Toledo (PP). Rufián i Borràs hi seran en representació d'Oriol Junqueras, cap de llista dels republicans, i de Jordi Sànchez, número u de JxCat, que són tancats a la presó i la Junta Electoral ha impedit que puguin participar en actes de campanya. 

Pel que fa a la representant del PP, la més bel·ligerant contra TV3 juntament amb Inés Arrimadas, ha demanat un sistema de traducció simultània català-castellà, perquè està previst que el debat es faci en llengua catalana. Quan va transcendit el seu nom per liderar la llista del PP al 28-A, Álvarez de Toledo va admetre que no parlava català però que l'entenia, i fins ara a respost sense cap problema entrevistes en català.