El Front Republicà es presenta com l'única força sobiranista que no pactarà amb Sánchez

La coalició de Som Alternativa, Pirates i Poble Lliure reivindica el mandat de l'1-O i assegura que "no hi ha temps" per eixamplar la base de l'independentisme

Fachin ha carregat contra JxCat, ERC i Podem
Fachin ha carregat contra JxCat, ERC i Podem | Front Republicà
12 d'abril del 2019
Actualitzat a les 0:39h
El Front Republicà ha escollit l'escola Ramon Llull de Barcelona per celebrar el seu primer acte de campanya. El centre va ser un dels escenaris on la repressió de la policia espanyola va ser més contundent durant el referèndum de l'1-O. Ara, la coalició de Som Alternativa, Pirates i Poble Lliure reivindica el mandat de l'1-O i es presenta com l'única força sobiranista que no pactarà amb Sánchez després del 28-A.

El cap de llista de la candidatura al Congrés, Albano Dante Fachin, ha reivindicat la desobediència i "no tenir por a les represàlies". Fachin ha llançat un missatge a Junts per Catalunya i ERC i ha pronosticat que estaran disposats a pactar amb el PSOE després de les eleccions. "Fareu president Pedro Sánchez?", ha preguntat el candidat, que també ha dedicat part del seu discurs a Podem. "Deixeu de demanar de genolls al PSOE que us faci una mica de cas", ha etzibat.

Per tot plegat, Fachin ha assegurat que preguntarà a la resta de forces "compromeses" amb l'1-O quin serà el seu pla d'acció al Congrés. "El PSOE amb qui alguns volen governar és igual de responsable que el PP del que va passar a l’1-O", ha argumentat.

"No tenim temps d'eixamplar la base"

L'aplicació del mandat de l'1-O és la pedra angular sobre la qual han pivotat fins ara els discursos del Front Republicà i això no ha estat una excepció en l'inici de la campanya. "No tenim temps d'eixamplar la base ni d'esperar Europa, ha afirmat el número quatre per Barcelona, Roger Español, que l'1-O va perdre un ull a causa de les pilotes de goma disparades per la policia nacional espanyola molt a prop de la Ramon Llull.

La candidatura es presenta com l'outsider del sobiranisme quan tot just fa un mes que la coalició dels tres partits que la integren es van posar d'acord per anar a Madrid.

Ara, asseguren que seran "la sorpresa del 28-A", en paraules de la seva número dos, Mabel Rodríguez.

Per fer-ho, demanen portar el "clam" de l'1-O al Congrés, "plantant-se" i dient que "ja n'hi ha prou". Tot i això, asseguren que qualsevol partit que prometi una solució per a Catalunya enviant "uns quants" diputats al Congrés, menteix.