La Intersindical-CSC s'enforteix a l'administració local

El sindicat independentista entra amb força a l'ajuntament i la Diputació de Barcelona i guanya les eleccions sindicals a l'ajuntament de Tarragona i a Barcelona Activa a més de la UPC

Acte de la Intersindical-CSC a Tarragona
Acte de la Intersindical-CSC a Tarragona | Jonathan Oca
NacióDigital
11 d'abril del 2019
Actualitzat el 12 d'abril a les 0:23h
La Intersindical-CSC segueix avançant posicions a les eleccions sindicals. Després d'aconseguir uns grans resultats entre el personal de la Generalitat, que li ha donat entrada a la mesa general de la Funció Pública, aquest dijous ha fet importants passes a l'administració local. El sindicat independentista ha aconseguit una important representació a l'ajuntament i la Diputació de Barcelona i ha guanyat les eleccions entre els treballadors de l'ajuntament de Tarragona i a Barcelona Activa. En tots quatre llocs era el primer cop que es presentava a les eleccions per triar els representants dels treballadors.

A l'ajuntament de Barcelona els funcionaris escollien 43 representants. Les eleccions les ha guanyat CCOO amb 11 representants seguida de la UGT amb 9, la Intersindical-CSC amb 8, la CGT amb 6, la central de funcionaris CSIF amb 5 i el de guàrdies urbans SAPOL amb 4. Les anteriors eleccions s'escollien 38 representants i les havia guanyat amb 13 delegats, una majoria, per tant, molt més folgada.

A la diputació només quatre sindicats han obtingut representació entre el personal: CCOO ha aconseguit 10 delegats, CCOO 9, la I-CSC 6 i la CGT 4. A l'ajuntament de Tarragona la Intersindical-CSC ha passat de no ser-hi a guanyar les eleccions mentre que CCOO no va trobar prou candidats per presentar-s'hi: la Intersindical va aconseguit sis representants, UGT i USO 4 cadascuna d'elles, Asemit i CSIF 3 i SPL-CME un. A Barcelona Activa, empresa pública del consistori, el sindicat independentista ha obtingut 8 representants, els mateixos que UGT i un més que CCOO.

Triomf dels independentistes a la UPC

Fora de l'àmbit de les administracions locals la Intersindical-CSC ha obtingut presència a Aigües de Barcelona i ha guanyat les eleccions entre el personal docent funcionari de la Universitat Politècnica de Catalunya. A la UPC, on hi ha hagut un fort increment de la participació, la Intersindical-CSC ha aconseguit 9 delegats, CCOO 6, UGT 3 i el CSIF 3.
Arxivat a