ÀUDIO Josep Bou, disposat a «fer el que sigui necessari» per defensar la unitat d'Espanya

El candidat del PP a Barcelona ha participat en un acte a la UAB marcat per la tensió

Josep Bou, aquest dijous a la UAB.
Josep Bou, aquest dijous a la UAB. | Albert Segura
11 d'abril del 2019
Actualitzat a les 18:27h
Tensió a la Universitat Autònoma de Barcelona, on aquest migdia s'ha celebrat un acte organitzat pel col·lectiu espanyolista S'ha acabat amb la participació de la candidata del PP a les eleccions espanyoles Cayetana Álvarez de Toledo, i el president del PP català, Alejandro Fernández, així com els candidats a Barcelona Josep Bou i Manuel valls. Durant l'acte, Bou ha assegurat que estan disposats a "fer el que sigui necessari" per defensar la llibertat, la democràcia i la unitat d'Espanya. 

Bou ha lamentat el bloqueig que els estudiants han fet a l’inici de l’acte, però ha assegurat que havien aconseguit “guanyar una batalla”, fent gala que ho han fet sense ni un sol cop de puny, “només empentes”. En aquest sentit, ha lamentat que escenes d’aquestes característiques es vegin en centres universitaris: “Casi sortim a hòsties, on s’és vist això, aquí s’hi genera cultura”, ha exclamat.

En aquest sentit, ha defensat haver actuat “per primer cop” per ordre del seu president, Alejandro Fernández, que els ha animat a accedir a la sala d’actes. “No hi ha hagut ni cap ferit ni cap mort, però us dono la meva paraula que estàvem disposats a fer el que fos necessari en defensa de la llibertat, de la democràcia i de la unitat d’Espanya”, ha expressat.

Ho podeu escoltar aquí: 



Qui també ha intervingut en l’acte ha estat el candidat a l’alcaldia de Barcelona Manuel Valls, que també ha lamentat la tensió viscuda. “Tots junts hem d’impedir que a Barcelona, a Catalunya, guanyin els intolerants, i són aquestes les grans batalles que ens trobarem en les properes setmanes, amb les eleccions generals, les municipals i les europees”, ha assenyalat.

Tensió a l'entrada

Una cinquantena de persones de grups antifeixistes han intentat bloquejar l'accés a la sala on s'havia de fer l'acte.

Membres de S'ha acabat i altres assistents a l'acte s'han dirigit cap als antifeixistes per entrar a la sala, i hi han acabat entrant entre empentes. Durant els incidents, s'ha pogut veure una salutació feixista d'un dels assistents. Álvarez de Toledo ha dirigit crits de "llibertat" als manifestants. Ho podeu veure aquí: 


 Un cop dins, i amb el personal de seguretat de la UAB superat, els Mossos han fet acte de presència i han apartat els grups antifeixistes fins a la plaça Cívica, on han muntat un cordó de seguretat. L'acte s'ha pogut fer però en un primer moment no hi han deixat entrar els periodistes que havien de cobrir-lo."Niñatos, pijos, totalitaris, subvencionats i consentits"

Álvarez de Toledo ha esclatat contra els manifestants, que ha titllat de "niñatospijos, totalitaris, subvencionats i consentits". Ha assegurat que no és "normal" que en una "democràcia consolidada dels segle XXI" es produeixin aquests espectacles "dantescs" i ha denunciat que es vol "segrestar" la universitat per convertir-la en un espai al servei d'un "projecte totalitari nacionalista".