La campanya més estranya de Celestino Corbacho

L'exministre socialista, avui candidat independent en la llista de Manuel Valls, va donar suport a Arrimadas en l'inici de la cursa

Celestino Corbacho amb Manuel Valls.
Celestino Corbacho amb Manuel Valls. | Adrià Costa
12 d'abril del 2019
Actualitzat a la 13:50h
Celestino Corbacho, animal polític experimentat, 69 anys, té el cul pelat de fer campanyes. Des d'aquelles ja molt llunyanes municipals del 1983, quan va anar a les llistes municipals del PSC per l'Hospitalet de Llobregat, sent elegit regidor. Corbacho es va foguejar en la política local en un Hospitalet convertit en un feu socialista sense contrapesos. Anys més tard, seria elegit alcalde. El 2008, Rodríguez Zapatero el va nomenar ministre de Treball, quan la crisi econòmica començava a fer mal. 

Després de la seva etapa a l'executiu espanyol, va ser diputat al Parlament pel PSC. Vindria després, en ple procés sobiranista, el distanciament envers el seu partit, especialment amb la seva successora a l'alcaldia, Núria Marín. Finalment, el 2018, va anunciar que deixava el PSC. Un allunyament del primer pla de la política que duraria ben poc. Fins que, ben recentment, Manuel Valls el va presentar com a número tres de la seva llista a l'Ajuntament de Barcelona. Corbacho es prepara per competir en una altra elecció, les municipals, d'una altra ciutat, Barcelona. Ahir, però, va participar en l'acte d'inici de la cursa electoral de Ciutadans. 

Corbacho continua  definint-se com a "socialdemòcrata" i se sent més còmode al costat de l'exprimer ministre socialista Valls que no pas amb les sigles explícites de Ciutadans. La seva presència a prop de Valls pretén reforçar el perfil "progressista" de l'alcaldable. Tos dos comparteixen antiga militància, i tots dos estaven ubicats en l'ala dreta dels seus. Avui comparteixen una aventura política de resultat incert.


Ahir seguia amb gest sobri la primera enganxada de cartells d'Inés Arrimadas i Ciutadans a Barcelona. Deu ser el primer cop que el "seu" candidat no és socialista. L'acte de petit format, a la terrassa de l'hotel Melià Sky de Barcelona, no va poder evitar una nit un pèl desangelada. Les paraules d'Arrimadas invocaven  a "liderar el canvi a Espanya". Corbacho, 69 anys, animal polític experimentat, aguantava estoic. Sens dubte, aquesta és la seva campanya més estranya.