Els presos polítics no podran sortir de la presó per fer campanya

El Suprem considera que la presó preventiva no vulnera el seu dret a la participació política

Junqueras, Romeva, Rull, Turull i Sànchez
Junqueras, Romeva, Rull, Turull i Sànchez | ACN
11 d'abril del 2019
Actualitzat a les 20:33h
El Tribunal Suprem no permetrà als presos polítics sortir de la presó per fer campanya. El tribunal que presideix Manuel Marchena i que jutja els líders independentistes considera que la presó preventiva està més que mai justificada tenint en compte que hi ha el judici en transcurs. I afegeix que aquesta mesura privativa no vulnera el dret a la participació política dels candidats empresonats.  

L'alt tribunal justifica que el sentit de la presó preventiva és, precisament, "assegurar" que estiguin a disposició del Suprem durant tot el judici. Les defenses també al·legaven vulneració de dret de la defensa però els magistrats subratllen que els presos es poden asseure juntament amb els lletrats per tenir "comunicació fluïda i permanent" durant la vista i se'ls permet "entrevistar-s'hi lliurement i sense restriccions" als recessos. Afegeixen que ser candidats no exclou la presó preventiva, "que per sí mateixa no implica vulneració de drets polítics".

Fa pocs dies la Fiscalia va fer arribar un informe oposant-se a les peticions d'Oriol Junqueras, Josep Rull, Jordi Turull, Jordi Sànchez, Joaquim Forn i Raül Romeva al·legant risc de fugida. La sala penal de l'alt tribunal s'aferra a aquest argument també per denegar la seva sortida. 

 

El Suprem rebutja alliberar els presos polítics per fer campanya by naciodigital on Scribd