Iceta reclama a Grande-Marlaska que la policia protegeixi els drets del col·lectiu LGTBI

El ministre d’Interior es compromet a fomentar la formació dels cossos policials i a intensificar la prevenció de delictes d’odi

Marlaska, abans d'intervenir a l'acte
Marlaska, abans d'intervenir a l'acte | PSC
10 d'abril del 2019
Actualitzat a les 20:41h
Una policia que garanteixi els drets de la comunitat i LGTBI i respecti lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals “tal com són”. Aquesta és la demanda que el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha fet al ministre d’Interior, Fernando Grande-Marlaska, en el marc d’un acte de precampanya organitzat pel PSOE al Centre LGTBI de Barcelona. També li ha requerit la responsable de la sectorial LGTBI del partit, Isabel García, que ha recordat l’augment d’un 11,5% dels delictes d’odi a l’estat espanyol el 2018.
García ha promès que si el PSOE governa després del 28-A el govern espanyol tirarà endavant una llei contra la discriminació per raó d’orientació sexual, millorarà la protecció internacional de refugiats LGTBI i la defensa d’infants i gent gran homosexual.

Marlaska ha entomat el repte comprometent-se a intensificar la formació dels agents de policia i la prevenció dels delictes lgtbifòbics. “Hem de fer que aquestes lleis no siguin paper mullat i que impregnin les conductes del dia a dia”, ha afirmat.

Un 28-A contra la “involució”

Marlaska ha reclamat el vot del col·lectiu LGTBI per al PSOE el 28-A, una crida que ha estat l’eix vertebrador de l’acte. L’amenaça de les tres dretes és l’esperó del PSC durant aquesta precampanya per garantir un govern espanyol socialista.
 
La candidata dels socialistes catalans al Congrés, Meritxell Batet , ha alertat de la possibilitat que PP, Ciutadans i Vox formin govern, tot i que el darrer baròmetre del CIS no preveu que sumin prou escons per entrar plegats a la Moncloa. “Tenim la involució a la porta, el govern de dretes és possible”, ha assegurat.

Uns partits que, segons Batet,  representen “la dreta més dreta” que ha tingut l’estat espanyol. La candidata ha acusat a populars i Cs de fer el mateix discurs que el partit d’Abascal i ha fet un repàs a les declaracions contra la llibertat sexual i la igualtat de gènere fetes pels tres representants de la dreta durant la precampanya.  “Volen tornar a la llei d’avortament del 1985 i tornar a parlar de violència domèstica. Com si fos una cosa familiar que es produeix de portes endins”, ha afirmat.

“Soc gai i puc ser alcalde de Barcelona”

Batet ha ampliat la seva demanda a tot el cicle electoral i ha reclamat no fer “cap pas enrere” a les municipals. L’alcaldable socialista de Barcelona, Jaume Collboni, ha explicat com va prendre la decisió de declarar públicament que és homosexual, després de reunir-se amb entitats LGTBI. Aquestes li van demanar que ho fes públic, per animar a tots aquells que encara no havien sortit de l’armari per por. “Ara puc dir que jo soc gai i puc ser alcalde de Barcelona”, ha dit.

Collboni ha parlat d’un estat espanyol referent en la defensa dels drets sexuals i, igual que Batet, ha considerat que l’amenaça de l’extrema dreta està “trucant a la porta”, alhora que recordava l’atac al Centre LGTBI de Barcelona. L’alcaldable s’ha expressat en els mateixos termes que la candidata al Congrés i ha defensat que un govern liderat per Pedro Sánchez és l’única garantia de no “anar enrere” en matèria d’igualtat entre homes i dones i de llibertats i identitats sexuals.  Collboni ha defensat l’impuls a la candidatura de Barcelona a l’Europride del 2022 per reivindicar l’estat com un país de drets.

Marlaska, que ha tancat l’acte, ha recollit el guant dels seus companys de partit conjurant-se per evitar una victòria de la dreta que defensa un “model únic de família i de mascle ibèric que ve a cavall”, ha etzibat en al·lusió a Abascal. “Aquests drets que ens semblen intocables i que ens han costat de conquerir, estan de nou amenaçats”, ha conclòs.