Les deu coses que potser no sabies d'Inés Arrimadas, candidata de Ciutadans al Congrés

Filla d'un policia destinat a Barcelona durant el franquisme, la candidata de Ciutadans va aprendre català de seguida que va arribar a Catalunya i una de les seves pel·lícules favorites és "Cadena perpètua"

Inés Arrimadas.
Inés Arrimadas. | Bernat Cedó
13 d'abril del 2019
Actualitzat el 15 d'abril a les 7:56h
Inés Arrimadas (Jerez de la Frontera, 1981) ha fet el salt a la política espanyola. Dirigeix les forces del seu partit en les eleccions del 28-A com a cap de llista per Barcelona. Una decisió aquesta que va ser presa personalment per Albert Rivera i que va causar sorpresa i alguna incomoditat en el nucli dur de Ciutadans. La seva entrada al Congrés suposarà una remodelació en la cúpula del grup parlamentari. D'Arrimadas se'n saben moltes poques però aquí us n'apuntem deu, algunes de ben sorprenents.

1. Els orígens familiars. Arrimadas és d'origen andalús, de Jerez de la Frontera (Cadis), tot i que els pares són de Salamanca. És filla d'un policia que va estar destinat a Barcelona durant els darrers anys del franquisme, Rufino Arrimadas, dins de la brigada científica.  

2. El tiet franquista. La família tenia bons lligams amb el règim. Un cosí del pare, Moisés Arrimadas, va ser governador civil d'Albacete i Conca i, com a tal, cap provincial del Movimiento. 

3. Un referent. Adolfo Suárez. Arrimadas ha citat sovint l'expresident espanyol com un dels seus referents polítics. Aquesta referència a Suárez és habitual en molts dirigents espanyols, però en aquest cas hi ha un vincle cert: el seu pare va militar a la UCD durant la Transició i va ser durant quatre anys regidor del partit a Jerez de la Frontera. 

4. Una bona educació. Inés va cursar estudis en un centre religiós, l'escola de Nostra Senyora del Pilar, va culminar estudis de Dret i d'Administració d'Empreses, va fer un Erasmus a Niça. En el mercat laboral va llaurar-se una carrera en el sector privat dins l'àrea de qualitat d'una companyia de l'àmbit químic i en la consultora D'Aleph.

5. Un 8,5 en nivell C. Arrimadas es va traslladar a Barcelona -que havia deixat un bon record en la família- el 2006 i de seguida es va posar a estudiar català. De fet, una amiga seva de Jerez, catalana, li havia donat les primeres classes. La dirigent de Ciutadans va obtenir un 8,5 en l'examen del nivell C. 

6. Seduïda pel "Rebélate". La seva primera trobada amb Ciutadans va ser el 2010. Va acompanyar una amiga seva a un míting d'Albert Rivera al Teatre Romea. El lema del partit en les eleccions catalanes d'aquell any i l'aire desacomplexat de Rivera la van atreure. 

7. El vincle catalanista de la candidata. Va causar sorpresa quan es va conèixer la seva relació amb Xavier Cima, que militava a Convergència i va ser diputat de CiU entre 2013 i 2015. La líder de Cs es va casar amb el diputat ripollès el 2016. Cima actualment fa de consultor (entre d'altres d'empreses com Uber) i està vinculat a la formació centrista Lliures. 

8. Arrimadas en paper couché. La líder de l'oposició va protagonitzar un episodi curiós el març passat. A poques hores d'iniciar-se el primer ple de la legislatura enmig d'una gran tensió política, la dirigent de Ciutadans es va prestar a una entrevista a la revista Telva, lluint un vestit de nit. La frivolitat de l'anècdota li va fer guanyar moltes crítiques.    

9. Aficionada al cinema. Arrimadas ha citat en diverses entrevistes alguna de les seves pel·lícules preferides. Una d'elles és Cadena perpètua, protagonitzada per Morgan Freeman i Tim Robbins, que encarnen dos presos que no perden l'esperança. Una afició per aquest film que potser delata algun mal pensament o tingui relació amb la posició de Ciutadans sobre la presó permanent revisable, on el partit ha anat canviant d'opinió vàries vegades, passant del rebuig al suport.

10. Aliada i rival de Rivera. Arrimadas va al Congrés i d'aquesta manera Rivera la lliga a la seva sort. La previsió d'uns resultats dolents per Ciutadans ha fet que en algun sectors s'hagi començat a veure-la com un possible recanvi en cas de males notícies.   
Arxivat a