Barcelona obre el primer centre destinat a les persones cuidadores i les que són cuidades

Al Barcelona Cuida - Espai d'Informació i Orientació treballen set professionals que donaran resposta a les peticions, que poden ser presencials o per telèfon

El nou centre Barcelona Cuida
El nou centre Barcelona Cuida | Ajuntament de Barcelona
NacióDigital
10 d'abril del 2019
Actualitzat a les 12:51h
Barcelona ha obert el primer recurs destinat a persones cuidadores i a persones que són cuidades, el Barcelona Cuida - Espai d'Informació i Orientació. Ubicat al costat de l'Estació de França, funciona tots els dies feiners i un cap de setmana al mes, i set professionals donaran resposta a les peticions de qui ho desitgi, sigui presencialment o via telefònica. Aquest espai està pensat específicament per acompanyar i facilitar la tasca a les persones cuidadores i les que són cuidades.

El centre s'ha dissenyat partint de la premisa de convertir-se en un punt neuràlgic per recollir tota la informació que es genera al voltant de la cura. El web que des d'aquest dimecres també està en marxa recull un primer llistat de més de 800 recursos presents a la ciutat que estan dirigits a persones que són cuidades o cuiden. L'espai però, s'ubicarà definitivament a partir del 2020 al carrer Viladomat 127.

El nou recurs servirà per informar i assessorar la ciutadania sobre els recursos existents al voltant de la cura, donant informació de tràmits concrets, serveis especialitzats o necessitats emergents dins d'aquesta matèria, com poden ser: el reconeixement del grau de dependència, la formació de les persones cuidadores i els drets laborals de la feina, etc. 
Arxivat a