Albert Boadella assegura que l'independentisme és una «secta» que només vol «fotre» Espanya

L'actor participa en un acte de la candidata del PP Cayetana Álvarez de Toledo, que el defineix com el símbol de l'"Espanya exiliada"

Boadella i Álvarez de Toledo aquesta tarda a Barcelona.
Boadella i Álvarez de Toledo aquesta tarda a Barcelona. | Pep Martí
09 d'abril del 2019
Actualitzat a les 20:08h
L'actor Albert Boadella ha assegurat avui que l'independentisme és una "secta" que només pretén "fotre" Espanya. Ho ha dit en el transcurs d'un diàleg amb la candidata del PP per Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo. El "gurú" de la "secta" ha estat Jordi Pujol, segons ell. "S'han quedat sense gurú i això potser porti a una descomposició, pe`ro serà llarg", ha afirmat. Boadella ha entrat en detalls històrics, recordant la figura de Francesc Cambó, que va ser un dels líders del catalanisme i que el 1936, quan va veure "els resultats de la seva obra", va decidir "posar-se al costat de Franco". 

Álvarez de Toledo ha definit Boadella com "l'Espanya exiliada" i ha qualificat l'acte com "una inflexió" en la situació a Catalunya, una mena de "retorn" de Boadella a Catalunya. L'actor ha volgut explicar els orígens del catalanisme -citant fins i tot textos del llibre de Jordi Pujol L'emigració, problema i esperança de Catalunya-, assegurant que "el catalanisme ja neix xenòfob". Ha argumentat que des dels seus inicis ha volgut afirmar que els catalans són "millors" que la resta d'espanyols.